US Open: Halepová cez Lisickú prvý raz do štvrťfinále v New Yorku

NETKY.SK • 8 September 2015, 07:38 • 2 min
US Open: Halepová cez Lisickú prvý raz do štvrťfinále v New Yorku

NEW YORK - Rumunská dvojka svetového rebríčka tenistiek Simona Halepová zvíťazila v pondelkovom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open na tvrdom povrchu v New Yorku nad Nemkou Sabine Lisickou nasadenou ako dvadsiatou štvrtou za 158 minút 6:7 (6), 7:5, 6:2.

slovakia

left justify in out

Halepová napokon nepykala za to, že v prvom dejstve pri podávaní na zisk tejto časti v desiatom geme nezužitkovala jeden setbal a ďalší na príjme v tajbrejku. V druhom sete jej síce nestačil náskok 5:3, ale ešte si vynútila pokračovanie.

 

V ňom - po 10-minútovej pauze, ktorá jej zjavne prospela - si pripísala všetky gemy od skóre 2:2. Halepová mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 18:33, zatiaľ čo 25-ročná 24. žena hodnotenia Lisická skončila na oveľa divokejších hodnotách 37:72. Obe spáchali po 6 dvojchýb. Rumunka zužitkovala až 10 z 11 brejkbalov, Nemka 7 z 13.


Dvadsaťtriročná rodáčka z Konstance Halepová si v pondelok opakovane nechala ošetriť ľavé stehno, pre ktoré nedokončila finále prípravného podujatia v Toronte a neskôr sa odhlásila z New Havenu (medzičasom bola vo finále v Cincinnati). Bol to duel dvoch finalistiek z veľkej štvorky (Rumunka bola takto ďaleko vlani na Roland Garros, Nemka predminulý rok na Wimbledone) a zároveň exzverenkýň Wima Fissetteho. Paradoxom je fakt, že Darrenom Cahillom trénersky vedená Halepová sa teraz vo svojom prvom štvrťfinále v lokalite Flushing Meadows (predvlani bola v osemfinále) stretne s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou, ktorú pripravuje práve Fissette.


Halepová zvýšila v bilancii proti Lisickej na 4:1, zdolala ju štvrtý raz v rade od nezdaru zo Stanfordu 2011. Nadviazala na vlaňajší wimbledonský štvrťfinálový triumf 6:4, 6:0. Proti 26-ročnej bývalej líderke systému Azarenkovej (20.) zaostáva 0:2, nehrali však spolu už takmer tri roky.

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):
Simona Halepová (Rum.-2) - Sabine Lisická (Nem.-24) 6:7 (6), 7:5, 6:2 za 158 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies