US Open: Fognini dostal trestný fiftín na najhoršom grandslame

NETKY.SK • 31 August 2016, 09:27 • 2 min
US Open: Fognini dostal trestný fiftín na najhoršom grandslame

NEW YORK - Taliansky tenista Fabio Fognini postúpil do 2. kola dvojhry na turnaji, ktorý nazval najhorším zo všetkých štyroch grandslamových. Manžel vlaňajšej šampiónky US Open Flavie Pennettovej takto oznámkoval podujatie po utorňajšom víťazstve 6:7 (9), 3:6, 7:6 (5), 7:5, 6:4 v úvodnom kole nad Teimurazom Gabašvilim.

slovakia

left justify in out

Favorizovaný Talian bol vo štvrtom sete zrelý na prehru a prejavilo sa to na jeho koncentrácii. Empajrový rozhodca ho najskôr napomenul za odpálenie loptičky a potom mu naparil trestný fiftín, keď za stavu 2:3 strhol z očí čiarového arbitra slnečné okuliare. Šiesty gem začínal preto s mankom 0:15, prehral ho, po ňom aj nasledujúci a pustil súpera do vedenia 5:3. Set aj zápas zachránil šnúrou piatich víťazných hier. Po stretnutí v rozhovore s talianskymi novinármi označil svoj výstup s okuliarmi za žart a neodpustil si poznámku: "Tu majú svoje pravidlá. Viete, Američania musia byť vždy iní. Zo všetkých štyroch grandslamov je tento najhorší. Z rôznych dôvodov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona