US Open: Fish sa odhlásil, USTA uviedla osobné dôvody

NETKY.SK • 21 August 2013, 16:12 • 2 min
US Open: Fish sa odhlásil, USTA uviedla osobné dôvody

NEW YORK - Americký tenista Mardy Fish sa odhlásil zo záverečného štvrtého grandslamového turnaja sezóny US Open v New Yorku, ktorého hlavné súťaže sa začnú v pondelok 26. augusta. Informovala o tom národná asociácia USTA a referovala o "osobných dôvodoch".

slovakia

left justify in out

Ako je známe, niekdajší 7. muž svetového rebríčka Fish, momentálne 173. v renkingu, už rok a pol hrá vo výrazne redukovanom režime po tom, ako vlani v marci v Miami zažil nočný nával paniky pre problémy so srdcom. V máji 2012 podstúpil v Los Angeles chirurgický zákrok na úpravu arytmie.

Tridsaťjedenročný rodák z Ediny v Minnesote odstúpil v utorok v treťom sete zo zápasu 2. kola dvojhry na turnaji ATP v americkom Winstone-Saleme v Severnej Karolíne proti Fínovi Jarkkovi Nieminenovi, oficiálne pre nevoľnosť z tepla. V tejto sezóne má zápasovú bilanciu 3:5, nehral na žiadnom podujatí veľkej štvorky.

Víťaz šiestich turnajov Fish bol vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických v osemfinálovom 4. kole, nenastúpil na duel proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. Vtedy skonštatoval, že to urobil z preventívnych dôvodov na základe odporúčania lekárov. Nekonkretizoval, o aké problémy išlo. Začiatkom augusta 2013 počas turnaja vo Washingtone uviedol: "Vlani som sa počas US Open obrovsky trápil. Post-traumatické pocity, ktoré som mal a mám, sú vecou, cez ktorú sa potrebujem dostať. Je to zložitý proces a niekedy mi spôsobuje ťažkosti." Na otázku, či ide o mentálne alebo fyzické útrapy, špecifikoval: "Sú v tom oba tieto aspekty. Prevažne je to psychická záležitosť po všetkom, čím som prešiel, a čiastočne aj telesná. Nemôžem to zhrnúť inak, než slovami, že momentálne sa to vyvíja a rôzni zo dňa na deň."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies