US Open: Federer si pomyslel, že hotovo, posledný bod, chlape

NETKY.SK • 5 September 2014, 15:50 • 2 min
US Open: Federer si pomyslel, že hotovo, posledný bod, chlape

NEW YORK - Švajčiarsky tenista Roger Federer pri dvoch mečbaloch Francúza Gaela Monfilsa v rade vo štvrtkovom štvrťfinále newyorských US Open hodlal zabojovať, ale nerobil si ilúzie.

slovakia

left justify in out

"V tej chvíli som sa veru necítil nejako úžasne. Pomyslel som si, že hotovo, posledný bod, chlape, neodovzdaj mu to však nejakou lacnou chybou. Dobre som však vtedy zapodával a napokon som zostal v zápase, dokonca som to otočil. V piatom sete už som bol na tom skvele. Postupne som sa rozohrával k čoraz lepšiemu výkonu," povedal miestny šampión zo sezón 2004 - 2008 Federer podľa webu Asociácie tenisových profesionálov. 

 

"V tých kľúčových okamihoch som si hovoril: ´Nevymýšľaj komplikované veci, nechaj ho hrať´. Vedel som totiž, že on bude tlačiť," glosoval Monfils po prehre 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 2:6. Keď obrovská šanca pominula, spáchal francúzsky šoumen dve dvojchyby v geme, dodal tým rivalovi posun do piateho dejstva, v ňom už nazbieral len 11 fiftínov. 

 

Tridsaťtriročný bazilejský rodák Federer uspel vo svojom 25. z 26 vystúpení v "nočných" dueloch v lokalite Flushing Meadows. Celkovo dosiahol deviatu záchranu z manka 0:2 na sety v kariére, prvú od Wimbledonu 2012, keď sa mu to podarilo v 3. kole proti Francúzovi Julienovi Benneteauovi. V semifinále ho vyzve Chorvát Marin Čilič.

 

"Teším sa na to. Marin je skvelý chalan. V Toronte som proti nemu odohral ťažký, preťažký zápas. Ak si dobre spomínam, potreboval som deväť mečbalov, vyhral som 6:4 v treťom, končili sme okolo polnoci. Viem si teda predstaviť, čo sa dá očakávať," podotkol dovedna 17-násobný šampión z veľkej štvorky Federer, ktorý je v semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev USA premiérovo od sezóny 2011. Vtedy prehral so Srbom Novakom Djokovičom frustrujúco tesne 7:6 (7), 6:4, 3:6, 2:6, 5:7, v piatom sete viedol 5:3 a 40:5 pri vlastnom servise. Švajčiar vedie vo vzájomnej bilancii s Chorvátom povzbudivo 5:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona