US Open: Federer sa nechal ošetriť, a na kurte aj tak dominoval

NETKY.SK • 5 September 2017, 09:16 • 2 min
US Open: Federer sa nechal ošetriť, a na kurte aj tak dominoval

New York - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa prebojoval do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále si ako tretí nasadený hráč bez väčších problémov poradil s Nemcom Philippom Kohlschreiberom v troch setoch 6:4, 6:2 a 7:5.

slovakia

left justify in out

V ďalšom kole narazí na Argentínčana Juana Martina del Potra, ktorý si vybojoval postup v noci na utorok, keď otočil napínavý súboj s Rakúšanom Dominicom Thiemom. Turnajovú šestku zdolal v päťsetovej dráme 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1) a 6:4.

 

Federer podľa očakávania postúpil medzi najlepšiu osmičku, 19-násobný grandslamový šampión sa mohol proti Kohlschreiberovi oprieť o svoj servis. Nečelil ani jednému brejkbalu a zápas vyhral za necelé dve hodiny. Najviac jeho fanúšikom zatrnulo, keď odišiel po druhom sete do šatne na ošetrenie.

 

"Potreboval som sa poškrabať na chrbte a nechcel som to robiť na kurte," vtipkoval Federer. Neskôr vysvetlil, že išlo o preventívny krok. "Mal som dojem, že som niečo cítil, tak som to chcel rýchlo vyriešiť. Je to v pohode, nie je to žiadny problém, niet sa čoho báť," uistil. Pred turnajom mal Švajčiar problémy s chrbtom a v prvých dvoch kolách v New Yorku to bolo na jeho hre znať, keď musel podstúpiť dva päťsetové súboje. V 3. kole a osemfinále už ale na kurte jasne dominoval.

 

Favorit turnaja sa vo štvrťfinále stretne s del Potrom, ktorý v dueli s Thiemom odvrátil dva mečbaly. Víťaz US Open z roku 2009 opäť ukázal, aký je veľký bojovník. V prvých dvoch setoch ťahal jasne za kratší koniec, uhral v nich iba tri hry a bojoval so svojím telom. "Dva dni mi nebolo dobre. Snažil som sa gem po geme zlepšiť," povedal del Potro pre akreditované médiá. Po prvom sete si zobral prášok proti bolesti a v treťom jednoznačne dominoval.

 

"Bojoval som kvôli vám," odkázal Argentínčan fanúšikom, ktorí mu na kurte Grandstand vytvorili priam domácu atmosféru. Thiem mal vo štvrtom sete za stavu 6:5 dva mečbaly, lenže del Potro pri nich dvakrát vytiahol eso a tajbrejk potom jasne ovládol 7:1. V piatom sete rozhodla desiata hra, v ktorej Rakúšan urobil pri súperovom mečbale dvojchybu.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

Roger Federer (3-Švaj.) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) 6:4, 6:2, 7:5, Juan Martin del Potro (24-Arg.) - Dominic Thiem (6-Rak.) 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1), 6:4

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona