US Open: Estrella potešil krajanov prvou grandslamovou výhrou

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:47 • 2 min
US Open: Estrella potešil krajanov prvou grandslamovou výhrou

NEW YORK - Lepšie miesto si dominikánsky tenista Víctor Estrella-Burgos na svoje prvé víťazstvo na grandslamovom turnaji ťažko mohol vybrať.

slovakia

left justify in out

Dočkal sa ho vo veku 34 rokov na US Open pred takmer domácou kulisou. V New Yorku žije početná dominikánska enkláva, ktorá v stredu obsadila tribúny na dvorci číslo 6. Krajan nesklamal, v súboji s Holanďanom Igorom Sijslingom ho nepoložilo manko setu a brejku, zmohol sa na obrat a vyhral 2:6, 6:4, 6:3, 6:2.

 

"Čakal som, že príde veľa Dominikáncov, ale takýto počet ma prekvapil. Možno práve preto som začal trochu nervóznejšie. Nechcel som ich sklamať. Ale aj keby som stratil druhý set, veril som si, že môžem vyhrať," podelil sa o dojmy muž s menom, ktoré ho predurčuje na veľké veci - Hviezda (v španielčine Estrella - pozn.). 

 

Prvý dominikánsky tenista v prvej stovke svetového rebríčka (momentálne 80. miesto) začína sláviť väčšie úspechy v nezvyčajne vysokom veku. "Sledujem, ako sa väčšina chalanov z mojej generácie 80. rokov postupne vytráca. Ja som však trochu iný prípad, keď som mal 18, 19, 20, nedalo sa hovoriť o skutočnom tenise. Telo nie je také zničené. Fyzicky nie som opotrebovaný," povedal Estrella-Burgos. Priamo v hlavnej súťaži grandslamového turnaja sa predstavil tento rok už na Roland Garros a vo Wimbledone. Prehral hneď v úvodných kolách. Vo Flushing Meadows ho v druhom čaká Chorvát Borna Čorič, ktorý senzačne vyradil Lukáša Rosola nasadeného ako 29. bez straty setu. Čorič je o 17 rokov mladší ako Estrella-Burgos. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies