US Open: Dvojnásobná víťazka Australian Open Azarenková do 3. kola

NETKY.SK • 30 August 2013, 09:53 • 2 min
US Open: Dvojnásobná víťazka Australian Open Azarenková do 3. kola

NEW YORK - Dvojka svetového rebríčka tenistiek Viktoria Azarenková v pohode postúpila do 3. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Víťazka ostatných dvoch ročníkov rovnako významných melbournských Australian Open si vo štvrtok v 2. kole poradila s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou za 68 minút 6:3, 6:1.

slovakia

left justify in out

Pripísala si úvodných 5 gemov, čo znamená, že na tomto podujatí ťahala sériu 17 získaných hier. Pri vstupe do turnaja totiž prekonala Nemku Dinah Pfizenmaierovú dvakrát 6:0. "Som rada, že som napokon získala ten úvodný set. V druhom som bola v stave lepšie diktovať tempo," povedala Azarenková, ktorá od spomenutého skóre 5:0 dva razy stratila servis a nezužitkovala dovedna 4 setbaly. Premenila až piatu šancu, a to na returne v deviatej hre, keď sa už-už črtala nečakaná zápletka. 

Dvadsaťštyriročná niekdajšia líderka renkingu Azarenková mala na druhom najvýznamnejšom dvorci Louis Armstrong Stadium striedmy pomer "winnerov" a nevynútených chýb 16:19, nechala 25-ročnú bývalú 21. hráčku počítačového poradia Wozniakovú (323., hrá na základe tzv. chráneného hodnotenia v podobe 41. pozície) "vyhádzať sa". Zdolaná totiž mala základné štatistické ukazovatele 10:35. Kanaďanka si neprospela 8 dvojchybami. 

Zverenkyňa Samuela Sumyka Azarenková zvýšila v bilancii zo vzájomných súbojov s rekonvalescentkou po zranení ramena na 4:1. Nadviazala na triumf dvakrát 6:4 z 3. kola vlaňajšieho parížskeho antukového Roland Garros. Jedinú prehru inkasovala už v sezóne 2006, aj to išlo o skreč. 

Azarenková je na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických dobyvateľka súťaže junioriek zo sezóny 2005, v roku 2007 sa radovala v miešanej štvorhre po boku krajana Maxa Mirného. V singli žien bola vlani vo finále, v ktorom podľahla domácej Serene Williamsovej. Aktuálnej jednotke počítačového poradia sa revanšovala 18. augusta vo finále prípravného podujatia v Cincinnati. 

Dvojnásobná olympijská medailistka z OH 2012 v Londýne Azarenková sa medzi najlepšími 32 v lokalite Flushing Meadows stretne s Francúzkou Alizé Cornetovou (28.), proti ktorej stojí 2:0 od víťazstva 4:6, 6:3, 6:1 v rovnakej fáze Roland Garros 2013. 

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:3, 6:1 za 68 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona