US Open: Djokovič vo štvrťfinále proti Lopezovi, Čilič vs. Tsonga

NETKY.SK • 7 September 2015, 07:05 • 2 min
US Open: Djokovič vo štvrťfinále proti Lopezovi, Čilič vs. Tsonga

NEW YORK - Srbský tenista Novak Djokovič sa po 26. raz za sebou prebojoval do grandslamového štvrťfinále. V osemfinále si ako nasadená jednotka poradil so Španielom Robertom Bautistom Agutom v štyroch setoch 6:3, 4:6, 6:4, 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi "Nole" proti ďalšiemu španielskemu hráčovi Felicianovi Lopezovi, ktorý zdolal premožiteľa Rafaela Nadala Taliana Fabia Fogniniho suverénne v troch setoch 6:3, 7:6 (5), 6:1.

slovakia

left justify in out

Djokovič odohral proti húževnatému Bautistovi Agutovi doposiaľ najťažší duel na tohtoročnom US Open. V druhom sete premrhal vedenie 4:2 a po strate dejstva rozmlátil raketu. V ďalšom priebehu zápasu však vystupňoval svoj výkon a zabezpečil si postup medzi elitnú osmičku. "Bol to skvelý zápas. Veľká gratulácia Robertovi, ktorý dokázal hrať dlho rovnocennú partiu a príkladne bojoval, Musel som sa na každý fiftín poriadne nadrieť," pochválil Srb v prvom pozápasovom rozhovore svojho súpera, ktorý zaznamenal celkovo 34 winnerov, z toho 22 forhendových.

 

Chorvátsky tenista Marin Čilič sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na US Open. Obhajca minuloročného titulu zvíťazil nad nasadenou dvadsaťsedmičkou Francúzom Jeremym Chardym po bitke v štyroch setoch 6:3, 2:6, 7:6 (2) a 6:1. "Kľúčom k úspechu bolo, že sa mi podarilo nájsť správny rytmus na podaní. V druhom sete som si podvrtol členok a mal som trochu problémy s pohybom, pri niektorých výmenách som bol príliš opatrný. Vo štvrtom sete som však predvádzal naozaj skvelý tenis, z čoho mám veľkú radosť," povedal pre akreditované médiá deviaty nasadený hráč, ktorý sa v boji o postup medzi najlepšie kvarteto stretne s Jo Wilfried Tsongom.

 

Devätnásty nasadený Francúz bez problémov vyradil krajana Benoita Paireho v troch setoch 6:4, 6:3, 6:4, počas zápasu ani raz nestratil vlastné podanie.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokoviť (1-Srb.) -Roberto Bautista Agut (23-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:3, Feliciano Lopez (18-Šp.) - Fabio Fognini (32-Tal.) 6:3, 7:6 (5), 6:1, Marin Čilič (9-Chorv.) - Jeremy Chardy (27-Fr.) 6:3, 2:6, 7:6 (2), 6:1, Jo-Wilfried Tsonga (19-Fr.) - Benoit Paire (Fr.) 6:4, 6:3, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona