US Open: Djokovič súperom Nišikoriho v semifinále mužskej dvojhry

NETKY.SK • 4 September 2014, 08:39 • 2 min
US Open: Djokovič súperom Nišikoriho v semifinále mužskej dvojhry

NEW YORK - Najvyššie nasadený srbský tenista Novak Djokovič bude súperom Japonca Keiho Nišikoriho v semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Šampión z roku 2011 zdolal vo štvrťfinále turnajovú osmičku Brita Andyho Murrayho v štyroch setoch 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4. Nišikori si vo štvrťfinále ako nasadená desiatka poradil s trojkou "pavúka" Švajčiarom Stanom Wawrinkom po vyše štvorhodinovej päťsetovej bitke 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4.

slovakia

left justify in out

Nišikori je prvým japonským grandslamovým semifinalistom od roku 1933, keď Džiro Satch postúpil medzi elitné kvarteto vo Wimbledone. "Moje telo vydržalo napriek tomu, že som mal v nohách päťsetový maratón s Milošom Raoničom. Tieto dve víťazstvá mi dodajú veľa sebavedomia. Po skončení štvrtého setu mi nebolo všetko jedno, v rozhodujúcom dejstve som sa však dokázal zmobilizovať. Som veľmi rád, že sa mi podarilo prepísať históriu. Na US Open sa vždy cítim ako doma, v hľadisku ma podporuje veľa japonských a ázijských fanúšikov," povedal pre akreditované médiá Nišikori, ktorý dosiahol v New Yorku životný úspech.
      

Wawrinka zložil súperovi poklonu. "Na prvý pohľad možno vyzeral na začiatku zápasu na dvorci ako mŕtvy, no bol to len klam. Všetci dobre vieme, že Kei je kondične výborne pripraveným hráčom. Dúfal som, že budem mať v závere viac síl, no Kei veľmi dobre zvládol krízové situácie a stavy, keď musel doťahovať manko," povedal šampión Australian Open.
      

V prvých dvoch setoch duelu medzi Djokovičom a Murraym to bol tuhý boj a každú loptičku a rozhodlo sa až v tajbrejku. Od začiatku tretieho dejstva mal však navrch rodák z Belehradu, ktorý sa výborne pohyboval po dvorci a dokázal využiť to, že Murraymu odišlo prvé podanie. "Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí tu zostali tak dlho. Dúfam, že ste si to dnes užili. Dali sme s Andym do toho všetko, spravili sme síce veľa nevynútených chýb, no tie boli spôsobené tým, že prvé dva sety boli fyzicky veľmi náročné. Trvali dva a pol hodiny. Veľmi si cením postup do ďalšieho grandslamového   semifinále. Nad mojím ďalším súperom zatiaľ príliš nerozmýšľam, teraz sa potrebujem hlavne dobre vyspať. Kei je veľmi talentovaným hráčom, rýchlym, veľa toho vybehá. Dlho sme proti sebe nehrali, takže to bude veľmi zaujímavé," povedal Djokovič v prvom interview priamo na kurte.   

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (8-V. Brit.) 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4, Kei Nišikori (10-Jap.) - Stan Wawrinka (3-Švajč.) 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies