US Open: Djokovič povolil Schwartzmanovi 7 gemov

NETKY.SK • 26 August 2014, 07:44 • 2 min
US Open: Djokovič povolil Schwartzmanovi 7 gemov

NEW YORK - Svetová tenisová jednotka Srb Novak Djokovič má za sebou úspešne úvodné vystúpenie na tohtoročnom US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Trvalo len 97 minút a srbský tenista v ňom zdolal Argentínčana Diega Schwartzmana 6:1, 6:2, 6:4. Mečbal premenil "prasiatkom" z forhendu, po ktorom sa súperovi ospravedlnil, a neskôr ho aj objal. Súboj Djokoviča so Schwartzmanom v rámci tzv. night session ukončil dianie v úvodný hrací deň nielen na Štadióne Arthura Ashea, ale aj celom otvorenom šampionáte USA.

 

"Hrám rád tieto nočné zápasy v New Yorku. Som spokojný s výkonom, chcel som pustiť domov ľudí ešte pred polnocou,“ zasmial sa Djokovič pri otázke od moderátora priamo na kurte, ako hodnotí svoj vstup do turnaja. 

 

Srbský tenista dominoval vo víťazných úderoch nad súperom 24:10 a využil sedem z dvanástich brejkových príležitostí. Zatiaľ čo 27-ročný Djokovič hrá na "betóne" v New Yorku desiaty raz, z toho päťkrát bol vo finále a pred troma rokmi sa tešil z titulu, o 5 rokov mladší Schwartzman (79. v rebríčku ATP) mal premiéru v hlavnej súťaži na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny. V 2. kole čaká na srbského zverenca Borisa Beckera a Mariána Vajdu francúzsky tridsiatnik Paul-Henri Mathieu, ktorý v najdramatickejšom stretnutí pondelkového diania v mužskej dvojhre vyradil Luxemburčana Gillesa Mullera v piatich setoch 6:7 (7), 7:5, 7:6 (6), 6:7 (5), 6:1. Stretnutie trvalo 4:18 h a zdolanému Mullerovi nepomohlo ani 38 es. "Mathieu je svetaskúsený hráč. Viem o ňom, že prešiel v kariére množstvom zranení, ale skúseností má na rozdávanie," povedal Djokovič k svojmu druhému súperovi na US Open 2014. 


Dvojhra mužov -1. kolo: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Diego Schwartzman (Arg.) 6:2, 6:1, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona