US Open: Djokovič divákov chápe, túži mať raz podporu ako Federer

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:02 • 2 min
US Open: Djokovič divákov chápe, túži mať raz podporu ako Federer

NEW YORK - Srbský tenista Novak Djokovič musel vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open čeliť nielen súperovi na kurte, ale aj takmer celému obecenstvu. Líder svetového rebríčka ustál tlak vyše 23-tisíc fanúšikov v hľadisku, ktorí hnali Rogera Federera za výhrou, a legendárneho Švajčiara zdolal.

slovakia

left justify in out

Diváci neustále kričali pri víťazných loptičkách Federera, v ťažkých chvíľach sa ho mohutným skandovaním snažili podporiť. Naopak, keď Djokovič pokazil servis, ľudia na monumentálnych tribúnach štadióna Arthura Asha v New Yorku sa radovali. Ibaže svetová jednotka preukázala obrovskú psychickú odolnosť a po triumfe 6:4, 5:7, 6:4 a 6:4 zdvihla nad hlavu víťaznú trofej. "Nemôžem fanúšikov kritizovať. Chápem ich. Je logické, že držia palce šampiónovi, akým je Roger. Je to skvelý hráč na kurte i mimo neho. Tak je to všade na svete, kde som proti nemu hral, a určite si to zaslúži. Musím to prijať ako fakt. V budúcnosti sa snáď budem tešiť rovnakej podpore, akú má on," uviedol na tlačovej konferencii Djokovič, ktorý získal jubilejný desiaty grandslamový titul.

 

Tenisový rok 2015 je rovnako ako rok 2011 sezónou, ktorá jednoznačne patrí Djokovičovi. Pred štyrmi rokmi takisto získal tri zo štyroch grandslamových titulov (ibaže nebol štyrikrát vo finále). Tento rok vyhral 63 zo 68 zápasov. "Je to neuveriteľná sezóna, som veľmi spokojný. Za štyri roky som sa stal iným hráčom. Ako otec a manžel mám skúsenosti aj z iných oblastí života a mám k tenisu úplne iný postoj. Som fyzicky silnejším a psychicky skúsenejším. Je ťažšie ma zdolať, lebo som komplexnejší," tvrdí Djokovič.

 

"Nole" nadviazal v New Yorku na triumf z roku 2011 a v historických tabuľkách sa v počte trofejí z podujatí veľkej štvorky dostal na siedme miesto, keď vyrovnal zápis Američana Billa Tildena. O jednu výhru viac majú Rod Laver a Björn Borg, pred nimi sú potom už iba Roy Emerson s 12, Rafael Nadal a Pete Sampras so 14 a vedúci Federer s 17 zápismi. "Samozrejme, lichotí mi, že som sa dostal do spoločnosti legiend tenisu," uviedol 28-ročný rodák z Belehradu. Odpovedi na otázku, či má na to, aby raz veľké mená prekonal, sa diplomaticky vyhol. "Tenis robím, pretože si ho užívam. Milujem ho, mám vášeň pre hru a chcem bojovať o najväčšie trofeje. Pokiaľ vo mne tá iskra je, budem naďalej pokračovať a nudiť vás so svojimi odpoveďami na tlačovej konferencii," dodal s úsmevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies