US Open: Cibulkovej premožiteľka Bellisová skončila v 2. kole

NETKY.SK • 29 August 2014, 12:45 • 2 min
US Open: Cibulkovej premožiteľka Bellisová skončila v 2. kole

NEW YORK - Mladučká americká tenistka Catherine Bellisová vo štvrtok v 2. kole newyorských grandslamových US Open nenadviazala na senzačné prekonanie Dominiky Cibulkovej, prehrala 3:6, 6:0, 2:6 s Kazaškou Zarinou Dijasovou.

slovakia

left justify in out

"Celá táto skúsenosť bola neuveriteľná a rozochvievajúca. Bolo to bláznivé. Najlepšie dni môjho doterajšieho života..." skonštatovala ešte len 15-ročná "CiCi" Bellisová, ktorá si vybojovala voľnú kartu prostredníctvom triumfu na národnom šampionáte hráčok do 18 rokov. V lokalite Flushing Meadows ju ešte čaká štart medzi juniorkami, v príslušnom svetovom rebríčku figuruje na druhej priečke. Medzi seniorkami sa nachádza na 1208. pozícii.

 

"Od ľudí počúvam, že som budúcnosťou amerického tenisu. Sama po tom túžim už od detstva," stanovila Bellisová najpríjemnejší poznatok z hektických 48 hodín, ktoré má za sebou, a dodala: "Dnes to nedopadlo podľa predstáv, ale celkovo ma príjemne prekvapilo, ako som dokázala držať krok s profesionálkami." K 8. septembru poskočí približne do piatej stovky hodnotenia.

 

"Som na ňu veľmi hrdý, počínala si výborne. Nemyslím si, že Dijasová mohla zahrať oveľa lepšie," podotkol na margo svojej zverenkyne kouč v službách USTA Leo Azevedo. Dvadsaťročná Dijasová, 48. v počítačovom poradí, bude v 3. kole čeliť ruskej ľaváčke Jekaterine Makarovovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona