US Open: Cibulková v 1. kole proti Linetteovej

NETKY.SK • 26 August 2016, 18:25 • 2 min
US Open: Cibulková v 1. kole proti Linetteovej

NEW YORK - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open ako nasadená dvanástka proti Poľke Magde Linetteovej. Anna Karolína Schmiedlová si zmeria sily s Lotyškou Anastasijou Sevastovovou. Rozhodol o tom piatkový žreb vo Flushing Meadows.

slovakia

left justify in out

Martin Kližan sa ako nasadená dvadsaťosmička stretne so skúseným Rusom Michailom Južným. Lukáša Lacka čaká domáci Američan Ernesto Escobedo štartujúci s voľnou kartou. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže ešte mali Jozef Kovalík, Kristína Kučová a Jana Čepelová, ktorí v piatok absolvovali finále kvalifikácie.

 

Cibulková sa s Linetteovou vo vzájomnom dueli ešte nestretla. Schmiedlová prehrala so Sevastovovou v roku 2013 na harde v novozélandskom Aucklande.Obhajkyňa titulu v ženskej dvojhre Talianka Flavia Pennettová už ukončila kariéru. Svetovej a nasadenej jednotke Američanke Serene Williamsovej prisúdil žreb náročnú prekážku v osobe ruskej ľaváčky Jekateriny Makarovovej.

 

Kližan má s Južným priaznivú bilanciu 2:0. V roku 2012 ho zdolal vo finále halového turnaja ATP v Petrohrade. V roku 2014 nad ním zvíťazil na antukovom podujatí v Mníchove, kde to z kvalifikácie dotiahol až k zisku titulu. V prípade postupu do 3. kola mu v New Yorku hrozí konfrontácia s najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom, ktorý si na úvod skríži rakety s Poliakom Jerzym Janowiczom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona