US Open: Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry

NETKY.SK • 28 August 2013, 08:32 • 2 min
US Open: Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry

NEW YORK - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako sedemnásta prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26. augusta - 9. septembra, celková minimálna dotácia 34,3 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou v ich premiérovom vzájomnom dueli za 65 minút 4:6, 3:6.

slovakia

left justify in out

"Mrzí ma to, určite je to sklamanie. Súperka však dnes zahrala naozaj výborne, zaslúži si uznanie. Bol to veľmi ťažký zápas. Rozdiel medzi dnešným a tými, ktoré som na tejto šnúre odohrala dobre, spočíval v tom, ako ma držal return a servis. Teraz tieto dve zložky nepracovali so mnou. Preto som prehrala kľúčové lopty a gemy. Vždy, keď som si na príjme vybojovala nejaké šance, napríklad náskok 40:15 hneď v prvom geme, prišli chyby na returne. Celkovo to pritom nebolo tak, že by som zahrala nejako zle. Žiadny výbuch. Svitolinová si však počínala neomylne, robila veľmi málo nevynútených chýb a moja hra jej vyhovovala. Behala tam a vracala mi všetko nazad. Nič mi nedala zadarmo a takto to dopadlo," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA. 

Premožiteľka slovenskej jednotky Svitolinová má ešte len 18 rokov, patrí k najvychytenejším vychádzajúcim "mladým puškám" na seniorskom okruhu. Figuruje už na 43. pozícii vo svetovom rebríčku, vlani triumfovala na challengeri v Pune a v júli 2013 získala titul na úrovni WTA Interational v Baku. Hrdinka súťaže junioriek z parížskeho Roland Garros 2010 Svitolinová je niekdajšia jednotka tzv. kombinovaného mládežníckeho renkingu ITF. V 2. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2013 vyzve domácu Christinu McHalovú. 

"Áno, určite to nebol najľahší žreb na 1. kolo, ale grandslamové turnaje bývajú také, takto to na nich funguje. Niekedy je to jednoduchšie, inokedy ťažšie. Ide o to, ako sa s tým človek vyrovná. Ja som dnes nezvládla lopty potrebné na to, aby som Svitolinovú porazila," odmietla prípadné alibi Dominika Cibulková a dodala: "Asi mi dnes nebolo súdené. V New Havene som bola fyzicky a najmä mentálne už unavená, nebol dobrý. Snažila som čo najrýchlejšie na to zabudnúť. Konečne som mohla potrénovať a cítila som sa výborne - aj herne, aj všetkým. Bola som motivovaná a mala som namakané. Americká šnúra bola náročná. Škoda, že jej koniec nedopadol tak, ako som si predstavovala. Pred US Open som mala trochu iné očakávania po tom, ako sa mi darilo najmä začiatku tejto série, ale aj v Toronte. Doma si dám trošku voľna a potom zamakám na Tokio a Peking, kde z vlaňajška nemám veľa nahraného. Verím, že budem čerstvá a pripravená." 

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Cibulková, teraz 21. v počítačovom poradí (najvyššie zatiaľ bola na 12. mieste), si z dvojhry v lokalite Flushing Meadows odnáša 5 bodov do hodnotenia a štartovné 32 000 dolárov. Ešte sa predstaví vo štvorhre s Rumunkou Monicou Niculescovou. 

Pre zverenkyňu kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulkovú zostáva osobným rekordom na Majors semifinále parížskeho antukového Roland Garros 2009. Priamo v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center je to štvrťfinále edície 2010. Vlani sa lúčila v 3. kole US Open, keď nestačila na Talianku Robertu Vinciovú. 

Držiteľka troch singlových titulov Cibulková ťahá šnúru 4 prehier, ktorá sa začala nezdarom vo štvrťfinále v Toronte proti grandslamovej šampiónke Na Li z Číny. Do utorka naposledy zaváhala hneď pri vstupe do vrcholného podujatia vlani na Wimbledone. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Elina Svitolinová (Ukr.) - Dominika Cibulková (SR-17) 6:4, 6:3 za 65 minút (42, 23) 

Cibulková na príjme v úvodnej hre nezužitkovala náskok 40:15 a čoskoro bola dolu 0:3. Aj cez jeden brejkbal vo štvrtom geme znížila na 1:3 a neskôr dokonca zmazala manko brejku (3:4), lenže v ôsmom geme si znova neudržala servis - 3:5. Na returne v deviatom viedla 40:0, napokon potrebovala aj štvrtý brejkbal na návrat do setu. Za stavu 4:5 však tretí raz prišla o servis. V šiestom geme druhej časti odvrátila dve hrozby straty podania, neodolala však pri skóre 3:4. V deviatej hre si utvorila jednu šancu na okamžitý rebrejk, ale Svitolinová zvládla situáciu a premenila druhý mečbal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona