US Open: Cibulková po postupe do 2. kola

NETKY.SK • 29 August 2018, 11:13 • 2 min
US Open: Cibulková po postupe do 2. kola

New York- Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open nad kvalifikantkou Arantxou Rusovou z Holandska 4:6, 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

Jej ďalšou súperkou bude vo štvrtok Su-Wei Hsieh s Taiwanu, s ktorou má Cibulková priaznivú bilanciu 3:0, v júli ju zdolala vo Wimbledone.

 

Prvý set zápasu medzi Cibulkovou a Rusovou bol vyrovnaný, obe hráčky v siedmej a ôsmej hre stratili podania, vzápätí však Cibulkovú brejkla Rusová opäť a tento bod vzápätí potvrdila.

 

V druhom sete však zverenka trénera Mateja Liptáka dominovala a získala ho v pomere 6:2. Štvrťfinalistka US Open z roku 2010 v treťom sete brejkla súperku už v druhej hre, tá jej to však vrátila za stavu 2:4. Nasadenej hráčke č. 29 však vzápätí vyšiel ďalší brejk a napokon získala tretí set v pomere 6:3.

 

Cibulková mala z postupu do 2. kola veľkú radosť.

 

"Po dlhej pauze som potrebovala vyhrať takýto zápas. Nastúpiť v prvom kole na grandslame proti hráčke, ktorá je rozbehnutá z kvalifikácie, nikdy nie je ľahké. Prvý set mi nevyšiel podľa predstáv, aj keď som cítila, že som lepšia. Stála som príliš ďaleko za základnou čiarou a po jej liftovaných úderoch do môjho bekhendu som zahrala veľa tesných autov. V druhom sete som zmenila stratégiu, viac som si vstúpila do kurtu a začala som jej to sklepávať. Stále som verila, že tento zápas môžem otočiť, že môžem pridať a zlepšovať sa. Veľmi sa teším, že sa mi to podarilo," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka, ktorá sa dokázala vyrovnať s veľkým teplom.

 

"Bojovala som nielen s Rusovou, ale aj s počasím. V New Yorku bola veľká horúčava a tak som sa potila, že som si musela trikrát prezúvať tenisky. Teraz ma čaká zápas so Hsieh, ktorý bude úplne iný ako duel s Rusovou. Holanďanka je ľaváčka, zatiaľčo Taiwančanka je praváčka, ktorá hrá priamky. Nečaká ma nič jednoduché. Vo Wimbledone som mala čo robiť, aby som zlomila jej odpor. Budem sa snažiť zobrať si sebavedomie zo stretnutia proti Rusovej a čo najlepšie sa na pripraviť na ďalšiu súperku."

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (29-SR) - Arantxa Rusová (Hol.) 4:6, 6:2, 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies