US Open: Cibulková nepostúpila do osemfinále, prehrala v 3. kole

NETKY.SK • 3 September 2016, 07:40 • 2 min
US Open: Cibulková nepostúpila do osemfinále, prehrala v 3. kole

NEW YORK - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do osemfinále dvojhry žien na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku. V piatkovom stretnutí 3. kola podľahla dvanástka "pavúka" nenasadenej Ukrajinke Lesii Curenkovej za 151 minút 6:3, 3:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Cibulková utrpela prvú prehru s Curenkovou, v roku 2013 ju na antuke na Roland Garros aj v Madride zdolala bez straty setu. Jej najlepším výsledkom na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny zostalo štvrťfinále z roku 2010, vlani sa rovnako prebojovala do 3. kola.

 

Cibulková vletela na kurt číslo 5 ako víchor, súperke vzala podanie hneď v prvej i tretej hre a bleskovo viedla 4:0. Prvé dva setbaly za stavu 5:1 pri servise Curenkovej ešte nezužitkovala, následne prišla o vlastné podanie, ale ďalším brejkom už potvrdila zisk setu 6:3. Druhé dejstvo sa začalo presne naopak - Ukrajinka prelomila prvé dva servisy Slovenky a dostala sa do náskoku 3:0. V jeho zostávajúcom priebehu si, paradoxne, už ani jedna hráčka neudržala svoje podanie a Curenková zvíťazila 6:3.

 

V rozhodujúcom treťom sete sa na brejk čakalo do štvrtého gemu, v ktorom ho dosiahla Curenková, Cibulková však kontrovala v siedmej hre. V nasledujúcom geme odvrátila tri brejkbaly, pri štvrtom už kapitulovala a Ukrajinka tak za stavu 5:3 vo svoj prospech podávala na víťazstvo v stretnutí. Slovenka sa nevzdala a pripísala si rebrejk, ale nezvládla servis na udržanie sa v zápase.

 

"Veľmi ma to mrzí, aj keď som nepodala perfektný výkon, boli v ňom dobré aj slabšie momenty. Cítila som, že som lepšia a agresívnejšia. Stálo ma to veľa síl, bojovala som ako lev, ale v piatok to nestačilo. Musím pridať kvalitu v rozhodujúcich loptičkách. Protivníčka ma svojou výbornou pripravenosťou neprekvapila, bola som na ňu nachystaná. V prvom sete som mala na všetko odpoveď, škoda začiatku druhého dejstva, v ktorom som pokazila pár loptičiek a ona sa dostala do duelu," povedala Cibulková v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá.

 

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Lesia Curenková (Ukr.) - Dominika CIBULKOVÁ (12-SR) 3:6, 6:3, 6:4

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies