US Open: Čepelová premiérovo prehrala v 1. kole

NETKY.SK • 27 August 2013, 18:47 • 2 min
US Open: Čepelová premiérovo prehrala v 1. kole

NEW YORK - Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26. augusta - 9. septembra, celková minimálna dotácia 34,3 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) s 21-ročnou talianskou kvalifikantkou Camilou Giorgiovou, 136. v počítačovom poradí, v ich prvom vzájomnom súboji hladko dvakrát 2:6.

slovakia

left justify in out

Čepelová premiérovo vo svojej kariére nezvládla úvodnú prekážku v hlavnej singlovej súťaži na úrovni veľkej štvorky. Pri štyroch predchádzajúcich štartoch vždy bola aspoň v 2. kole, vlani na Wimbledone dokonca v 3. kole.

Dvadsaťročnej zverenkyni Martina Zathureckého v rámci programu NTC nevyšiel seniorský debut v "main draw" v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center. Čepelová na príjme v otváracom geme vyrovnala z 0:40 na zhodu, ale nepridala nadstavbu. Následne sama stratila servis a súperka potvrdila tento únik na nulu. Navyše, vo štvrtej hre pridala Giorgiová brejkovú "poistku". Na ešte upokojujúcejších 5:0 sa posunula cez tri zhody. Slovenka sa síce následne vyhla "kanárovi" (cez nepríjemných 15:30) a dokonca aj znížila na 2:5, ale na prípadný obrat už bolo prineskoro: Talianka odpovedala rebrejkom, premenila hneď prvý setbal.

Fedcupová reprezentantka Čepelová sľubne vstúpila do druhého dejstva, za stavu 1:0 však nepotvrdila brejk a čoskoro dokonca mala manko 1:3. Na returne upravila na 2:3 a zdanlivo bola nazad v sete, odvtedy si však nepripísala už ani gem.

Košičanka Čepelová, momentálne 86. vo svetovom rebríčku WTA, si odnáša 5 bodov do renkingu a štartovné 32 000 dolárov. Aj vlani na tomto podujatí stroskotala na Talianke: vo finálovom 3. kole kvalifikácie nestačila na Nastassju Burnettovú. Bol to jej seniorský debut v New Yorku.

Vo dvojhre žien v lokalite Flushing Meadows sa zo SR ešte predstavia Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová, zhodne tiež v utorok. V pondelok postúpila do 2. kola Karolína Schmiedlová, rozlúčila sa Magdaléna Rybáriková. Z mužov neuspel lucky loser z kvalifikácie Andrej Martin, v utorok si v 1. kole zahrá Martin Kližan, v stredu Lukáš Lacko.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Camila Giorgiová (Tal.) - Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona