US Open budú bez obhajcu Nadala

NETKY.SK • 18 August 2014, 15:21 • 2 min
US Open budú bez obhajcu Nadala

MANACOR - Španielsky tenista Rafael Nadal nebude obhajovať minuloročný titul vo dvojhre na US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Španiel sa pripravoval na záverečný grandslamový turnaj sezóny doma na Malorke, ale škrt cez plány mu urobilo zranenie pravého zápästia z 29. júla. Dlho sa rozhodoval a testoval, či bude do začiatku medzinárodných otvorených majstrovstiev USA na "betóne" vo Flushing Meadows, čiže do 25. augusta, v dostatočnej forme. 

 

"Isto chápete, aká je to pre mňa ťažké. Turnaj milujem a mám naň skvelé spomienky spojené s fanúšikmi, nočnými zápasmi a mnohými ďalšími vecami. Nezostáva mi nič iné ako akceptovať túto situáciu a tvrdo pracovať na návrate," povedal španielsky ľavák, ktorý potrebuje pravačku na obojručný bekhend. Momentálne mu v rebríčku ATP patrí druhá pozícia za Srbom Novakom Djokovičom. Práve Djokoviča zdolal vlani vo finále US Open. Pre zranenie zápästia musel deväťnásobný šampión Roland Garros Nadal vynechať "prípravné" zámorské turnaje zo série ATP Masters 1000 na tvrdom povrchu v Toronte a Cincinnati. 

 

Od začiatku "open" éry v roku 1968 bude na US Open iba štvrtý raz chýbať obhajca titulu v mužskej dvojhre. Nadal vo Flushing Meadows triumfoval dva razy, prvú trofej získal v roku 2010 - takisto na úkor Djokoviča. Turnaj vynechá druhý raz za ostatné tri sezóny. Predvlani ho vyradilo zranenie ľavého kolena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies