US Open: Bouchardovú presvedčili, že s otrasom mozgu to nepôjde

NETKY.SK • 7 September 2015, 11:38 • 2 min
US Open: Bouchardovú presvedčili, že s otrasom mozgu to nepôjde

NEW YORK - Pre kanadskú tenistku Eugenie Bouchardovú sa grandslamové US Open v New Yorku v podstate skončili v piatok, hoci v ten deň v 3. kole dvojhry po takmer trojhodinovom boji zdolala Dominiku Cibulkovú. Následne uspela aj v 1. kole miešanej štvorhry po boku Austrálčana Nicka Kyrgiosa a pred polnocou miestneho času prišiel v zázemí pád, ktorý viedol k otrasu mozgu.

slovakia

left justify in out

Podľa The Globe and Mail s odvolaním sa na nemenovanú osobu, ktorú Bouchardová v nedeľu po storne svojho pokračovania v singli vyslala popísať novinárom okolnosti incidentu, si finalistka vlaňajšieho Wimbledonu chcela približne po 23.00 h dať ľadový kúpeľ. V šatni a pridružených priestoroch pre ženy nebol vzhľadom na pokročilú hodinu žiadny personál. Kanaďanka cestou za osviežením dezorientovane (podľa predmetnej osoby) prechádzala tmavou miestnosťou s mokrou dlážkou, pošmykla sa na klzkej dlážke a tvrdo spadla dozadu na lakeť a zátylok. Odviezli ju na vyšetrenie do nemocnice Mount Sinai.

V sobotu dopoludnia Bouchardová zašla aj za turnajovými lekármi. Odporučili jej odhlásiť sa zo štvorhry žien i mixu. Napriek bolestiam hlavy aj krku a citlivosti na hluk a svetlo stále hodlala absolvovať osemfinálovú dvojhru v nedeľu približne o 18.00 h newyorského času proti Talianke Roberte Vinciovej. Mala naplánovaný tréning na 15.15 h, potom ho presunula na 16.00 h, neskôr úplne zrušila.

Podľa The Globe and Mail zhruba o 15.30 h prišla Bouchardová do areálu USTA Billie Jean King National Tennis Centre. Napriek horúčave mala cez hlavu pretiahnutú kapucňu, na očiach slnečné okuliare. Pohybovala sa neisto, hľadela do zeme. V rozpore s názorom svojho realizačného štábu sa pokúsila presvedčiť zdravotnícky tím turnaja o schopnosti hrať. Navrhla napríklad skúšku na bežiacom páse. Po vyhodnotení stavu však znova dostala radu odstúpiť. Definitívne rozhodnutie je síce v princípe na tenistoch, ale v záujme ochrany zdravia im môže turnajový riaditeľ zakázať štart, hoci sa to deje zriedka, uvádza The Globe and Mail. Bouchardovú okolo 16.30 h presvedčili o nezmyselnosti jej úsilia vzhľadom na okolnosti.

The Globe and Mail v závere píše, že podľa jeho vlastných zistení sa nekoná interné vyšetrovanie celej záležitosti. Osoba, ktorú Bouchardová poverila komunikáciou s novinármi, na otázku, či má Kanaďanka pre niečo ťažké srdce na organizátorov, skonštatovala: "Nebudem to komentovať. Nemôžem hovoriť za Genie. Len referujem, čo sa stalo."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies