US Open: Bouchardová sa nevymanila z traumy, prehrala so Siniakovou

NETKY.SK • 31 August 2016, 10:37 • 2 min
US Open: Bouchardová sa nevymanila z traumy, prehrala so Siniakovou

NEW YORK - Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová nezvládla návrat na US Open. S grandslamovým turnajom, ktorého organizátorov žaluje pre vlaňajší vážny úraz hlavy v šatni, sa rozlúčila už v prvom kole dvojhry po prehre 3:6, 6:3, 2:6 s Češkou Kateřinou Siniakovou.

slovakia

left justify in out

Ani na pozápasovej tlačovej konferencii nebola vo svojej koži, hoci uviedla: "Keby som len sedela a uvažovala na tým, čo sa stalo, nič by mi to nepomohlo. Áno, je to zvláštna situácia, ale v mysli som ju vytesnila niekam ďaleko. Už na to nemyslím každý jeden deň. Nech sa tým teraz trápia moji právnici," povedala 22-ročná finalistka Wimbledonu 2014.

 

Bouchardová obvinila Tenisovú asociáciu Spojených štátov amerických (USTA) z nedbanlivosti pri organizovaní US Open 2015 a žiada o kompenzáciu za ujdené prémie a renkingové body. Večer 4. septembra krátko po triumfe nad Dominikou Cibulkovou v 3. kole dvojhry sa pošmykla na klzkej dlážke v zázemí Billie Jean King National Center a utrpela otras mozgu. O dva dni neskôr nenastúpila na osemfinále proti Talianke Roberte Vinciovej. Odvtedy bola do konca roka v súťažnom dianí len raz a 5. októbra nedohrala v Pekingu duel s Nemkou Andreou Petkovicovou pre nevoľnosť. Pred dvoma rokmi bola v troch grandslamových semifinále, tento rok sa na žiadnom podujatí veľkej štvorky nedostala ďalej ako do 3. kola.

 

Proti Syniakovej sa dopustila 46 nevynútených chýb. "Na dvorci sa stále necítim celkom pohodlne, aj keď po fyzickej stránke je už od začiatku roka všetko v úplnom poriadku," priznala niekdajšia päťka svetového rebríčka Bouchardová.

 

Americkí organizátori tvrdia, že Bouchardová má napriek žalobe rovnaký servis ako ostatné hráčky. "Nepovažujeme za veľmi šťastné, že rok po celom incidente sa Giene nedokáže viac sústrediť na svoju hru," podotkol hovorca USTA Chris Widmaier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies