US Open: Bola to poriadna dráma! Obhajca titulu Nadal zdolal Thiema, postúpil do semifinále

NETKY.SK • 5 September 2018, 08:38 • 2 min
US Open: Bola to poriadna dráma! Obhajca titulu Nadal zdolal Thiema, postúpil do semifinále

New York 5. septembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do semifinále dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále po päťsetovom boji deviatku "pavúka" Rakúšana Dominica Thiema 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4) a 7:6 (5). Dramatický zápas trval 4 hodiny a 49 minút.

slovakia

left justify in out

Nadal vstúpil do duelu vlažne, v prvom sete dostal kanára, postupne sa však rozohral a ďalšie dva sety získal vo svoj prospech. V maximálne vyrovnanom zápase musel štvrtý set rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom dominoval Thiem.

 

V piatom sete Rakúšan dokázal v 11. geme zvrátiť stav 5:6 a 0:40 a vynútiť si ďalší tajbrejk, v ktorom ale Nadal využil hneď svoj prvý mečbal. Trojnásobný víťaz US Open sa v semifinále stretne s Argentínčanom Juanom Martinom Del Potrom, ktorý si ako nasadená trojka poradil s Američanom Johnom Isnerom v štyroch setoch 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4) a 6:2.

 

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Dominic Thiem (9-Rak.) 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies