US Open: Bellisová zvládla výzvu skúsenejšiu o 28 rokov

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:55 • 2 min
US Open: Bellisová zvládla výzvu skúsenejšiu o 28 rokov

NEW YORK - Šestnásťročná americká vychádzajúca tenisová hviezdička Catherine Bellisová zvládla v utorok v 1. kole kvalifikácie dvojhry žien na newyorských grandslamových US Open výzvu skúsenejšiu o 28 rokov. Nad 44-ročnou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou triumfovala 4:6, 6:1, 6:4.

slovakia

left justify in out

"Určite si neviem predstaviť, že by som sama mala hrať ešte ako 44-ročná. Nechápem, ako to jej telo dokáže zvládať. Ešte stále je taká ohybná a rýchla, udržiava sa vo skvelom stave. Na kurte som vôbec nemala nárok uvedomovať si súperkin vek," uznala Bellisová, citoval ju web podujatia.

Niekdajšia jednotka tzv. kombinovaného juniorského svetového rebríčka ITF Bellisová vlani vstúpila do povedomia tým, že práve na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických šokujúco vyradila v 1. kole hlavnej singlovej súťaže dvojhry Dominiku Cibulkovú. Teraz sa v 2. kole kvalifikácie stretne so švajčiarskou reprezentantkou Rominou Oprandiovou.

Keď niekdajšia štvorka svetového rebríčka WTA Dateová-Krummová dosiahla v lokalite Flushing Meadows svoj najlepší výsledok v podobe štvrťfinále edícií 1993 aj 1994, Bellisová ešte zďaleka ani len nebola na svete.

"Ak by som sa borila s nejakými zdravotnými ťažkosťami, bolo by pre mňa ťažké živiť v sebe motiváciu. Takto však stále zvládam veľa vecí. V tejto fáze mojej kariéry si tenis vychutnávam viac ako v tej prvej, pretože stres opadol," vyhlásila Dateová-Krummová, ktorá sa v sezóne 2008 vrátila do súťažného diania po 12 rokoch odmlky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies