US Open: Azarenková pochválila Kužmovú: Podanie je jej veľká zbraň

NETKY.SK • 28 August 2018, 09:02 • 2 min
US Open: Azarenková pochválila Kužmovú: Podanie je jej veľká zbraň

New York - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Vo vyrovnanom zápase prehrala s bývalou svetovou jednotkou a newyorskou finalistkou z rokov 2013 a 2012 Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 3:6, 5:7. Aj vlani pri premiére v hlavnej súťaži ženského singla vo Flushing Meadows zanechala sympatický dojem, s Američankou Venus Williamsovou prehrala až po trojsetovom boji.

slovakia

left justify in out

O osude prvého setu duelu medzi Kužmovou a Azarenkovou na zrenovovanom štadióne Louisa Armstronga rozhodol šiesty gem, v ktorom Bieloruska premenila podanie talentovanej Slovenky. V druhom dejstve sa Kužmová prezentovala odvážnou útočnou hroz a prevýšila favoritku v počte winnerov. Azarenková však vo výmenách takmer vôbec nekazila a trpezlivo čakala na svoju príležitosť. Za stavu 5:5 aj vďaka trom nevynúteným chybám Kužmovej súperku brejkla a v dvanástom geme premenila hneď prvý mečbal.

 

 

Azarenková po zápase pochválila Kužmovú. "Viktória hrala veľmi dobre. Podanie je jej obrovská zbraň. do loptičiek udiera s veľkou razanciou. Pri svojom servise mi v každom geme súkala esá, čo sa mi zvyčajne nestáva. Snažila som sa ju dostať pod čo najväčší tlak a využiť každú možnosť brejknúť ju. Myslím si, že som podala naozaj dobrý výkon. Hrala som agresívne, s oveľa väčším sebavedomím ako v predchádzajúcich dueloch a hlavne som sa opäť bavila tenisom. Som veľmi šťastná, že po trojročnej prestávke môžem byť znovu v New Yorku," povedala pre akreditované médiá dvojnásobná šampiónka Australian Open, ktorú v ďalšom kole čaká nasadená dvadsaťpäťka Austrálčanka Daria Gavrilovová. .

 

ženy . dvojhra - 1. kolo:

Victoria Azerenková (Biel.) - Viktória KUŽMOVÁ (SR) 6:3, 7:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies