US Open: Anglicko má novú hviezdu, Djokovič vo finále zlyhal

NETKY.SK • 13 September 2021, 09:34 • 2 min
US Open: Anglicko má novú hviezdu, Djokovič vo finále zlyhal

NEW YORK – Raducanová sa zapísala do histórie! Mladá Angličanka vytrela znak konkurencii a vyhrala svoj prvý grandslam. Djokovič neskompletizoval grandslamový kvartet.

slovakia

left justify in out

150. v rebríčku a iba 18 rokov!

Mladá anglická tenistka Emma Raducanová si získala priazeň celého Anglicka. Anglicko má tenisovú víťazku po 44 rokoch! Raducanovej dokonca zagratulovala aj anglická kráľovná Alžbeta II. 

 

"Gratulujem k triumfu. Ide o pozoruhodný úspech v takom mladom veku. Je dôkazom vašej tvrdej práce a odovzdaniu sa tenisu," cituje BBC vyhlásenie britskej kráľovnej Alžbety II.

 

Raducanová v priebehu celého turnaja predvádzala fantasické výkony, US Open dokázala vyhrať bez straty jediného setu. Pritom sa na turnaj dostala až cez kvalifikáciu. 

 

Vo finálovom súboji sa stretla s Fernandézovou, ktora bola taktiež milým prekvapením. Vo finále s Raducanovou nemala žiadnu šancu. Angličanka dominovala v oboch setoch a pripísala si výhru 2:0 na sety 6:4, 6:3.

 

Raducanová si po výhre ani nevedela uvedomiť, čo práve dokázala. "Po zápase som sa osprchovala, rovnaká rutina ako vždy. Nemám potuchy, čo budem robiť zajtra. Snažím sa užiť si tento moment."

 

 

Trpké finále pre Novaka Djokoviča

Srbská svetová jednotka nedokázala skompletizovať úspech na poslednom Grandslamovom turnaji tohto roka. Vo finálovom súboji narazil na svetovú dvojku Rusa Daniila Medvedeva, ktorý favorizovaného Srba zmietol z kurtu 3:0 na sety. 

 

Djokovič nevyužil svoju šancu na prepísanie histórie. Výhrou na US Open by sa v počte grandslamových titulov dostal pred dvojicu Rogera Federea a Rafaela Nadala. Na tento skalp si bude musieť Novak ešte počkať, no na druhej strane pre Medvedeva to znamená jeho prvý grandslamový titul.

 

 

Medvedev sa po zápase vyjadril s rešpektom na adresu Djokoviča. "Ospravedlňujem sa fanúšikom aj Novakovi. Všetci dobre vieme, že v hre bol dnes kalendárny Grand Slam a zápis do tenisovej histórie. Úplne chápem, že newyorské publikum o niečo viac fandilo môjmu súperovi. Pre mňa si najlepší hráč v tenisovej histórii, dosiahol si neuveriteľné úspechy. Musel som podať maximálny výkon, aby som ťa zdolal."

 

Djokovič po zápase vyzdvihol publikum, "Aj keď som neuspel vo finále, som najšťastnejší muž na svete, pretože vďaka vašej podpore som na kurte prežíval výnimočné pocity. Nikdy som v New Yorku neprežíval niečo podobné."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies