US Airways a American Airlines predĺžili dohodu o fúzii

NETKY.SK • 23 September 2013, 16:03 • 2 min
US Airways a American Airlines predĺžili dohodu o fúzii

WASHINGTON - Americké letecké spoločnosti US Airways Group a American Airlines predĺžili platnosť dohody o plánovanej fúzii. Dôvodom je snaha americkej vlády zabrániť súdnou cestou zlúčeniu oboch aerolínií. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americká vláda sa obáva, že nová letecká spoločnosť, ktorá bude najväčšia na svete, zníži konkurenciu v oblasti komerčnej leteckej dopravy. A to by mohlo viest k zvýšeniu cien leteniek. Americké ministerstvo spravodlivosti a niekoľko amerických štátov sa preto v auguste obrátili na súd a snažia sa zabrániť plánovanej fúzii. Súdny proces sa začína 25. novembra.

Obe letecké spoločnosti sa pôvodne dohodli, že do 17. decembra môže každá zo strán odstúpiť od dohody o zlúčení. No vzhľadom na súdny proces, ktorý potrvá nejaký čas, sa najnovšie rozhodli tento termín predlžiť o mesiac, teda do 18. januára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona