Uruguaju stačili na postup dva góly, Tabarez si uvedomuje rezervy

NETKY.SK • 21 Jún 2018, 12:53 • 2 min
Uruguaju stačili na postup dva góly, Tabarez si uvedomuje rezervy

ROSTOV NA DONE - Uruguaj strelil v dvoch zápasoch na futbalových majstrovstvách sveta v Rusku dva góly, ktoré mu však stačili na postup z A-skupiny. Neinkasoval od Egypta ani Saudskej Arábie a osemfinálovú miestenku si spoločne s domácim Ruskom zabezpečil najrýchlejšou možnou cestou.

slovakia

left justify in out

Kým Rusi sú s ôsmimi strelenými gólmi zatiaľ najproduktívnejšie mužstvo na šampionáte, Uruguaj si v ofenzíve počínal skromnejšie. Rozhodujúci zásah v stredajšom stretnutí so Saudskou Arábiou (1:0) strelil po chybe brankára Luis Suarez. Ozdobil ním jubilejné sté vystúpenie v najcennejšom drese, dosiahol 52. gól a stal sa prvým Uruguajčanom, ktorý skóroval na troch MS (2010, 2014, 2018).

 

"Som hrdý, že som za tento výber mohol odohrať sto duelov. Zároveň ma teší, že tímu pomáham gólmi," citovala Suareza agentúra DPA.

 

Na každom svetovom šampionáte, na ktorom Suarez skóroval, sa Uruguaj prebojoval do vyraďovacej fázy. V roku 2010 obsadil štvrté miesto, pred štyrmi rokmi ho v osemfinále vyradila Kolumbia. O tom, či tentoraz pôjde medzi šestnástku najlepších z prvej alebo druhej pozície v skupine, rozhodne v pondelok 25. júna vzájomný súboj s Ruskom, ktorému vďaka priaznivejšiemu skóre stačí na prvenstvo aj remíza.

 

"Áčko" sa v osemfinále kríži s B-skupinou, kde sa očakáva postup Portugalska a Španielska. "Nepozeráme sa na súperov, snažíme sa na ihrisku odovzdať čo najviac. Hrajú jedenásti proti jedenástim, či už 90, alebo 120 minút, a všetko je otvorené," dodal Suarez.

 

Kým Suarez si už v Rusku otvoril strelecký účet, jeho útočný kolega Edinson Cavani čaká na premiérový zásah. Tréner Oscar Tabarez vie, že pokiaľ chce pomýšľať napríklad na zopakovanie ťaženia z roku 2010, musia jeho zverenci okrem stabilnej defenzívy predviesť viac vpredu. Proti ďalším súperom bude náročnejšie udržať čisté konto. "Potrebujeme zapracovať na určitých aspektoch našej hry," povedal Tabarez.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona