Uruguajský prezident podpísal zákon o predaji marihuany, ľudia si môžu kúpiť 10 g týždenne!

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 08:38 • 2 min
Uruguajský prezident podpísal zákon o predaji marihuany, ľudia si môžu kúpiť 10 g týždenne!

MONTEVIDEO - Uruguajský prezident José Mujica a ministri jeho vlády podpísali v noci nadnes vykonávacie predpisy k zákonu o legalizácii predaja marihuany. Vďaka nim si Uruguajci budú môcť v autorizovaných lekárňach už koncom tohto roka kúpiť 10 gramov marihuany týždenne. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uruguaj sa vlani v decembri stal prvou krajinou sveta, ktorá legalizovala pestovanie, predaj i užívanie marihuany. Zákon má podľa predstáv vlády obmedziť počet narkomanov a násilie späté s drogami. Príslušná agentúra OSN však varovala, že Uruguaj svojím zákonom porušuje medzinárodné pravidlá a škodí verejnému zdraviu.     

 

Prieskumy verejnej mienky ukázali, že väčšina Uruguajcov je proti legalizácii marihuany, ale Mujica pre agentúru AP v piatok uviedol, že jeho vláda má na takýto experiment právo. Podľa uruguajského prezidenta je inak spoločnosť odsúdená na paralýzu a na stratégie, ako je "vojna proti drogám", ktoré dokázateľne zlyhali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies