Uruguajčan Suarez na operáciu kolena, šampionát v Brazílii stihne

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 09:05 • 2 min
Uruguajčan Suarez na operáciu kolena, šampionát v Brazílii stihne

MONTEVIDEO - Uruguajský futbalista Luiz Suarez sa vo štvrtok podrobil menšej operácii kolena, no napriek tomu nebude chýbať na svetovom šampionáte v Brazílii, ktorý štartuje o tri týždne. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Suarez výraznou mierou pomohol národnému tímu k štvrtému miestu na MS 2010 v Juhoafrickej republike. Podľa uruguajskej televíznej stanici Tenfield sa 27-ročný legionár FC Liverpool podrobil v stredu vyšetreniu pomocou magnetickej rezonancie, ktoré potvrdilo menšie poškodenie menisku. Kluboví lekári rozhodli, že chirurgický zákrok je nevyhnutný. 
 

Zotavenie po artroskopickej operácii trvá 15-20 dní. Uruguaj hrá svoj úvodný zápas na svetovom šampionáte 14. júna proti Kostarike vo Fortaleze. Okrem toho sa v základnej D-skupine stretne s Anglickom a Talianskom.

 

"Operácia skončila a vďakabohu dopadlo všetko dobre. Nebolo to také vážne, ako sme si mysleli. Luis sa má dobre, bude hrať na šampionáte," povedala pre agentúru AP Suárezova matka. Zákrok zrealizovali na klinike v Montevideu a podľa sestry 27-ročného šikovného zakončovateľa by mala liečba trvať dva až tri týždne. 

 

Suárez akoby privolal zdravotné komplikácie - vo februári totiž vyhlásil, že sa obáva zranenia, ktoré by ho vyradilo z účasti na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii. Uruguajčania v mimoriadne atraktívnej základnej D-skupine postupne narazia na hráčov Kostariky, Anglicka a Talianska. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies