Uruguaj rozdrvil Tahiti 8:0, v semifinále sa stretnú s Brazíliou

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 09:33 • 2 min
Uruguaj rozdrvil Tahiti 8:0, v semifinále sa stretnú s Brazíliou

RECIFE – Futbalisti Uruguaja deklasovali v záverečnom vystúpení v B-skupine Pohára konfederácií v brazílskom Recife Tahiti 8:0 a z druhého miesta postúpili do semifinále. V ňom nastúpia v stredu o 21.00 v Belo Horizonte proti domácemu tímu - víťazovi A-skupiny.

slovakia

left justify in out

B-skupina – 3. kolo:
Uruguaj - Tahiti 8:0 (4:0)
Góly: 2., 24., 45. a 67. Hernandez (štvrtý z 11 m), 27. Perez, 61. Lodeiro, 82. a 90. Suarez. ŽK: Scotti, Gargano - Iudivion, ČK: 51. Scotti - 59. Iudivion

zostavy a striedania:
Uruguaj: Silva - Coates, Gargano, Pereira, Eguren - Aguirregaray, Lodeiro, Perez - Hernandez, Ramirez (69. Suarez), Scotti.
Tahiti:  Meriel - Vahirua, Ludivion, Caroine, Vallar - Chong Hue, L. Tehau (71. Atani), Aitamai (53. Lemaire) , J. Tehau - Simon, Hnanyine (88. Tihoni)
      
Tréner Uruguajčanov Tabarez nechal v dueli proti outsiderovi turnaja odpočívať najväčšie opory Suareza, Forlana, Cavaniho i Lugana. Úradujúci majster Južnej Ameriky však napriek ich absencii od začiatku potvrdzoval úlohu favorita. Už prvá útočná akcia priniesla gól, ktorého autorom bol Abel Hernandez. Útočník Palerma bol pri streleckej chuti, ešte do konca prvého polčasu zavŕšil hetrik a po zmene strán pridal z pokutového kopu štvrtý presný zásah. Jasný triumf Uruguaja spečatil dvomi gólmi v záverečnej desaťminútovke striedajúci Suarez. 

hlasy po zápase:

Abel Hernandez, strelec štyroch gólov Uruguaja: "Nikdy by som si nepomyslel, že v reprezentácii sa mi v jednom zápase podarí štyrikrát zapísať do streleckej listiny. V mužstve máme Luisa Suareza či Diega Forlana, preto nedostávam toľko príležitostí. Teraz som nastúpil v základnej jedenástke a užíval som si to. Najdôležitejšie je, že sme postúpili do semifinále. Brazília hrá doma a má kvalitný tím, no určite nepredáme kožu lacno."

Eddy Etaeta, tréner Tahiti: "Na Pohári konfederácií sme sa presvedčili na vlastnej koži, že medzi profesionálnym a amatérskym futbalom je obrovský rozdiel. Bola to pre nás lekcia. Napriek množstvu inkasovaných gólov a trom debaklom však musím hráčov pochváliť za to, že si na ihrisku počínali férovo."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona