Uruguaj proti Kostarike s tromi debutantmi, Dunga povolal aj Luiza Adriana

NETKY.SK • 11 November 2014, 10:22 • 2 min
Uruguaj proti Kostarike s tromi debutantmi, Dunga povolal aj Luiza Adriana

MONTEVIDEO - Tréner uruguajskej futbalovej reprezentácie Oscar Washington Tabarez po svetovom šampionáte v Brazílii sľuboval obmenu kádra. Kouč "Urus" si stojí za slovom a na piatkový prípravný duel proti Kostarike nominoval troch debutantov - Guzmana Perreiru, Carlosa Sancheza a Martina Campaňu.

slovakia

left justify in out

"Naším cieľom je postupne zabudovať do tímu nových hráčov. O pol roka nás čaká Copa America v Chile, kde budeme obhajovať titul, potom kvalifikácia o postup na MS 2018. Verím, že nové tváre prinesú do našej hry oživenie," zdôraznil Tabarez, ktorého zverenci budú chcieť v Montevideu odplatiť Kostaričanom prehru 1:3 zo základnej skupiny MS.

 

Brazílčanov čaká v stredu večer v Istanbule duel proti domácemu Turecku. Staronový kouč "kanárikov" Dunga povolal do tímu aj kanoniera Šachtaru Doneck Luiza Adriana, prekvapením je aj nominácia Casemira del Porta, Douglasa Costu či Roberta Firmina. Pre zranenie nohy nebude k dispozícii talentovaný Lucas Moura z Paríža St. Germain, ktorého nahradí Anderson Talisca z Benficy Lisabon.

 

Pod vedením Dungu ťahajú Brazílčania štvorzápasovú víťaznú sériu, pričom proti Kolumbii, Ekvádoru, Argentíne a Japonsku neinkasovali ani gól. Motorom ofenzívy je Neymar, ktorý proti Japoncom skóroval štyrikrát. "Pre zranenie som prišiel o záverečné dva zápasy MS na domácej pôde, čo bolo pre mňa veľmi frustrujúce. Veľmi ma teší, že môžem opäť obliecť reprezentačný dres. Urobím všetko pre to, aby Brazília zakončila tento kalendárny rok úspešne," povedal Neymar pre brazílsky denník O Globo.

 

Pre Turkov bude zápas proti päťnásobným majstrom sveta generálkou na nedeľňajší kvalifikačný duel s Kazachstanom. Po štvorročnej prestávke sa do národného tímu vracia stredopoliar Volkan Sen z Bursasporu: "Je skvelé byť opäť v tureckej reprezentácii. Chcem sa poďakovať trénerovi Fatihovi Terimovi za dôveru. Úvod kvalifikácie EURO 2016 nám nevyšiel podľa predstáv, no priaznivý výsledok v príprave proti Brazílii by nás mohol správne nakopnúť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies