Uruguaj postúpil bez inkasovaného gólu. Suarez:"Boli sme odvážni"

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 15:05 • 2 min
Uruguaj postúpil bez inkasovaného gólu. Suarez:"Boli sme odvážni"

SAMARA - Bez straty bodu a inkasovaného gólu postúpili uruguajskí futbalisti do osemfinále MS 2018. V súboji o prvenstvo v A-skupine nedali šancu domácim Rusom, ktorí hrali v pekelnej samarskej horúčave od 36. minúty bez vylúčeného Igora Smolnikova a zvíťazili 3:0.

slovakia

left justify in out

Gólovo sa presadili najväčšie ofenzívne hviezdy Juhoameričanov - Luis Suarez a Edinson Cavani. "Po tesných víťazstvách sme chceli hrať proti domácim rovnakým štýlom, ale ešte lepšie. V úvodných dvoch dueloch sme boli opatrní a dávali sme si veľký pozor na chyby. Do tretieho zápasu sme chceli vstúpiť inak, odvážnejšie a vyšlo nám to," citovala agentúra DPA kanoniera španielskeho klubu FC Barcelona.

 

Podľa trénera Uruguajčanov Oscara Tabareza je dôležité, že góly dali obaja hviezdni zakončovatelia. "Pre celý náš tím je veľmi dobré, že skórovali. Keď sa Edinson a Luis cítia na ihrisku komfortne, tak budú dávať góly. Teší ma, že sme postúpili zo skupiny a urobíme všetko pre úspech na týchto majstrovstvách."

 

ruguaj v osemfinále nastúpi proti majstrom Európy z Portugalska.

 

Rusi v predošlých dvoch zápasoch v skupine jednoznačne prevýšili Saudskú Arábiu a Egypt, no tím vedený kapitánom Diegom Godinom bol nad ich sily. "Uruguaj má určite vyššiu kvalitu, ako naši prví dvaja súperi. Psychicky sme pripravení na ďalšie zápasy," uviedol kouč "zbornej" Stanislav Čerčesov, ktorého hráči zabojujú o postup do štvrťfinále proti Španielsku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies