Uruguaj legalizoval homosexuálne manželstvá

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 07:17 • 2 min
Uruguaj legalizoval homosexuálne manželstvá

MONTEVIDEO - Uruguajský Kongres schválil v stredu zákon povoľujúci manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Ide o druhú krajinu v prevažne rímsko-katolíckej Latinskej Amerike, ktorá legalizuje homosexuálne manželstvá, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatjeden z 92 poslancov v dolnej komore Kongresu hlasovalo za zákon, ktorý pred týždňom schválil veľkou väčšinou Senát. Očakáva sa, že ľavicový prezident José Mujica zákon podpíše.

Podľa ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch je Uruguaj 12. štátom, ktorý takýto zákon schválil. V Latinskej Amerike homosexuálne manželstvá legalizovala zatiaľ iba Argentína. Sú taktiež povolené v hlavnom meste Mexika a niektorých častiach Brazílie.

V Uruguaji boli medzi kritikmi zákona katolícka cirkev a kresťanské organizácie, ktoré tvrdia, že to ohrozí inštitúciu rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies