Uruguaj do osemfinále, Taliansko domov

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 07:49 • 2 min
Uruguaj do osemfinále, Taliansko domov

NATAL - Futbalisti Uruguaja zvíťazili v utorkovom dueli D-skupiny na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii nad hráčmi Talianska tesne 1:0 (0:0) a postúpili práve na úkor "squadry" do osemfinále šampionátu. O jediný gól zápasu sa postaral v 81. min stopér a kapitán "Urus" Diego Godín po rohu striedajúceho Gastóna Ramíreza.

slovakia

left justify in out

Štvornásobní majstri sveta z Apeninského polostrova, ktorým v Arena das Dunas v Natale stačila proti Juhoameričanom na účasť medzi šestnástkou najlepších aj remíza, sa rovnako ako pred štyrmi rokmi na MS v JAR lúčia už po účinkovaní v základnej skupine. 

Uruguaj obsadil v D-skupine druhú priečku, v osemfinále nastúpia "La Celeste" v sobotu 28. júna o 22.00 h SELČ v Riu de Janeiro proti víťazovi C-skupiny, ktorým bude jeden z dua Kolumbia, Pobrežie Slonoviny. 

Výsledok - D-skupina: 


Taliansko - Uruguaj 0:1 (0:0) 

 

 

 

 

 

Gól: 81. Godín, ŽK: 23. Balotelli, 77. De Sciglio - 46. Arévalo, 90.+ Muslera, ČK: 59. Marchisio (Tal.) za faul, rozhodovali: Marco Rodríguez - Torrentera, Quintero (všetci Mex.), 39 706 divákov 
Zostavy: 
Taliansko: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Darmian, Verratti (75. Thiago Motta), Marchisio, De Sciglio - Balotelli (46. Parolo), Immobile (71. Cassano) 
Uruguaj: Muslera - Cáceres, José María Giménez, Godín, Álvaro Pereira (63. Stuani) - Álvaro González, Arévalo Rios, Cristian Rodríguez (78. G. Ramírez) - Lodeiro (46. M. Pereira) - Cavani, L. Suárez 
 

Dôležitý súboj dvoch "futbalových" veľmocí, pýšiacich sa dovedna šiestimi titulmi svetového šampióna, z ktorých však iba hráči jednej z nich mohli postúpiť do osemfinále MS 2014, začali aktívnejšie Taliani. V 12. min Pirlov priamy kop pod brvno vyrazil Muslera na rohový kop. Zverenci trénera Prandelliho držali loptu viac na kopačkách (v percentuálnom vyjadrení 58 - 42, pozn.), ale vyloženú príležitosť si nevypracovali. V 29. min strieľal nepresne Immobile. Plynulosti hry "nepomáhali" nedovolené zákroky i viacero ošetrovaní. Futbalisti Uruguaja, vedomí si imperatívu víťazstva na účasť v elitnej šestnástke, pohrozili v 33. min: kanonier L. Suárez ani Lodeiro však neprekonali Buffona, ktorý výborne zasiahol. 

Prvú vážnejšiu príležitosť po zmene strán nepremenil Cristian Rodríguez, ktorý ľavačkou namieril vedľa. Buffon sa vyznamenal v 66. min, keď zlikvidoval tutovku kanoniera Luisa Suáreza. To už hrala "squadra azzurra" bez vylúčeného Marchisia, ktorý videl po hodine hry červenú kartu za zákrok na Arévala. Desať minút pred koncom v súboji Suáreza s Chiellinim "uhryzol" uruguajský útočník talianskeho zadáka do ramena, no mexický arbiter Marco Rodríguez netrestal. V 81. min však zvýšené úsilie Juhoameričanov prinieslo napokon gólový efekt: rohový kop striedajúceho G. Ramíreza zužitkoval stopér Godín. Taliani aj v oslabení chceli vyrovnať, ale po Pirlovej "štandardke" sa kopal iba roh. Hráči "Urus" prenikali do otvorenej obrany súpera, no Suárez pri prečíslení neprihral. Uruguaj napokon zvíťazil a postúpil do osemfinále MS, Taliansko sa so šampionátom lúči. 

Hlasy: 
Cesare Prandelli (tréner Talianska): "Je to absurdné hrať v takomto zápase v oslabení. Mexický rozhodca nezvládol stretnutie a dokonale ho pokazil. Vylúčenie nemalo byť, od Marchisia to nebol zákrok na červenú kartu. Arbiter výrazným spôsobom ovplyvnil duel, ktorý sme z taktického hľadiska zvládali dobre. Štyri roky práce s mužstvom je preč. Takto som si nepredstavoval rozlúčku so šampionátom." 


Óscar Tabárez (tréner Uruguaja): "Dosiahli sme výsledok, o ktorom sa nám pred pár dňami ani nesnívalo. Sme nesmierne šťastní a ideme si užiť náš úspech. Obidva tímy urobili všetko pre víťazstvo. My sme po vylúčení súperovho hráča zatlačili Talianov. V závere sme strelili pekný gól po rohovom kope. Z postupu sa veľmi tešíme.“ 

Konečná tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7 - postup do osemfinále 
2. Uruguaj 3 2 0 1 4:4 6 - postup do osemfinále 
******************************************************* 
3. Taliansko 3 1 0 2 2:3 3 
4. Anglicko 3 0 1 2 2:4 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies