Ursula von der Leyenová pohrozila firme AstraZeneca zákazom vývozu vakcíny mimo Európskej únie

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 14:19 • 2 min
Ursula von der Leyenová pohrozila firme AstraZeneca zákazom vývozu vakcíny mimo Európskej únie

BERLÍN - Európska únia tlačí na spoločnosti, aby urýchlili dodávky vakcín proti koronavírusu, keďže viaceré krajiny hlásia nárast potvrdených prípadov.

slovakia

left justify in out

Európska komisia uviedla, že britsko-švédska farmaceutická spoločnosť AstraZeneca môže čeliť zákazu na vývoz do krajín mimo Európskej únie, ak urýchlene nesplní svoje záväzky týkajúce sa sľúbeného množstvo dodaných vakcín pre 27-členný blok.

 

img

 

"Máme možnosť zakázať im export," povedala v sobotu Ursula von der Leyenová, šéfka Európskej komisie. "Toto je správa pre firmu AstraZeneca. Splňte svoju časť dohody voči Európe skôr, ako začnete vyvážať do iných krajín," povedala pre nemeckú mediálnu spoločnosť Funke.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vakcína od AstraZeneca je bezpečná a účinnejšia, ako sa predpokladalo

 

img


Objasnila, že zmluva medzi EÚ a AstraZeneca jasne reguluje, koľko vakcín má únia dostať z tovární spoločnosti v EÚ aj Veľkej Británii. "Od Britov sme zatiaľ nič nedostali, no my im vakcíny dovážame," vyhlásila. Potvrdila aj to, že spoločnosti poslala oficiálnu sťažnosť týkajúcu sa tohto problému.

 

Prečítajte si tiež: Von der Leyenová kritizuje AstraZenecu, spoločnosť nestíha dodávať včas svoje vakcíny
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies