ÚRSO po rozhovore s Ficom upraví aj ceny vody na úroveň z roku 2016

NETKY.SK • 7 Február 2017, 13:30 • 2 min
ÚRSO po rozhovore s Ficom upraví aj ceny vody na úroveň z roku 2016

BRATISLAVA - Vedenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) dnes predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) oznámilo, že podobne ako v prípade elektrickej energie aj pri vode vydá vyhlášku, ktorá upraví jej ceny na úroveň roku 2016. Informovala o tom dnes hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

slovakia

left justify in out

Fico už v pondelok (6.2.) avizoval, že ceny elektriny pre celé Slovensko sa vrátia na úrovne z roku 2016. Regulačný úrad má vypracovať novú vyhlášku o elektroenergetike a v zrýchlenom konaní ju zverejniť v Zbierke zákonov.

 

"ÚRSO po dohode s distribučnými spoločnosťami ešte dnes vypracuje novú vyhlášku o cenovej regulácii v elektroenergetike s tým, že táto vyhláška kompletne pre celé územie Slovenska, teda nielen pre stredné Slovensko, vráti podmienky z roku 2016. Vyhláška bude schválená v skrátenom legislatívnom konaní a mohla by byť ponúknutá na uverejnenie v Zbierke zákonov v podstate okamžite, nie je tu potrebné žiadne medzirezortné pripomienkové konanie, úrad môže priamo rozhodnúť," konštatoval Fico v pondelok po rokovaní s ministrom hospodárstva Petrom Žigom (Smer-SD), predstaviteľmi energetických podnikov a ÚRSO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies