Úroveň turizmu na Slovensku nie je horšia, ako je priemer v Európe

NETKY.SK • 24 September 2015, 13:36 • 2 min
Úroveň turizmu na Slovensku nie je horšia, ako je priemer v Európe

BRATISLAVA – Slovenský turizmus nie je na tom v porovnaní s tým európskym v zásade tak zle.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že horší ako priemer určite nie sme, čo sa týka Európy, a to aj počtom členov, aj sieťou značených trás, ako aj tým, čo robíme pre ľudí. Je to však ťažké porovnávať," uviedol dnes v Bratislave v úvode 46. výročnej konferencie Európskej asociácie turistických organizácií ERA-EWV-FERP predseda Klubu slovenských turistov (KST) Peter Dragúň.

 

Turistika na Slovensku je podľa jeho slov na vzostupe. "Nám to žije, ľudia chodia. Tým, že máme stále viac voľného času, pretože už nerobíme na záhumienkoch, ako si starší pamätajú. Voľný čas chceme využiť na niečo zmysluplné. Turistika je jednou z tých, kde človek hľadá a nachádza relax," poznamenal.

 

Klub slovenských turistov je občianske združenie s pôsobnosťou v celej SR. Zastrešuje viac ako 400 miestnych turistických odborov a klubov po celom Slovensku, v ktorých je spolu približne 15.000 členov. Klub vedie evidenciu turistických trás na území SR, prideľuje im farebnosť a evidenčné čísla. Koordinuje napojenie slovenskej siete značkovaných trás na európsku sieť.

 

Európska asociácia turistov (ERA – European Ramblers Association) združuje 55 členských klubov a organizácií z 32 európskych krajín, čo predstavuje členskú základňu 2,7 milióna aktívnych turistov. ERA vytvorila sieť 12 európskych diaľkových turistických chodníkov E1 až E12, z toho E3 a E8 prechádzajú cez Slovensko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies