Úroky z hypoték v USA od volebného víťazstva Trumpa rastú

NETKY.SK • 23 November 2016, 17:17 • 2 min
Úroky z hypoték v USA od volebného víťazstva Trumpa rastú

WASHINGTON - Výrazný rast úrokov pri dlhodobých hypotekárnych úveroch v USA, ktorý sa začal po víťazstve Donalda Trumpa v prezidentských voľbách, tento týždeň pokračoval.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Freddie Mac, ktorá je hypotekárnym gigantom, v stredu informovala, že priemerné úroky pri 30-ročných úveroch s fixnou úrokovou sadzbou stúpli na 4,03 percenta, čiže sa dostali najvyššie od júla 2015. Pred týždňom boli na úrovni 3,94 percenta.

 

Úroková sadzba pri pätnásťročných úveroch na nákup domov sa vyšplhala na 3,25 percenta z úrovne 3,14 percenta, na ktorej bola minulý týždeň, a dostala sa tak najvyššie od januára tohto roka. Dlhodobé úrokové sadzby v USA rastú odvtedy, ako Trumpa 8. novembra zvolili za prezidenta. Hlavým dôvodom je presvedčenie investorov, že Trumpov plán redukcie daní a masívnych výdavkov na cesty, mosty, letiská a ďalšiu infraštruktúru by mohli vyvolať rast inflácie. Výnosy z desaťročných amerických vládnych dlhopisov stúpli na 2,38 percenta z úrovne 1,87 percenta, na ktorej boli v deň prezidentských volieb.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies