Úrokové sadzby v USA zostávajú nezmenené

NETKY.SK • 28 Január 2016, 08:21 • 2 min
Úrokové sadzby v USA zostávajú nezmenené

WASHINGTON - Americká centrálna banka (Fed) v súlade s očakávaniami ponechala úrokové sadzby nezmenené. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Fed uviedol, že pozorne sleduje vývoj v globálnej ekonomike a na finančných trhoch, inak je však optimistický ohľadom domácej ekonomiky. Rozhodnutie banky sa vo všeobecnosti očakávalo, keďže prepad akciových trhov v USA a vo svete vyvolal obavy, že prudké globálne spomalenie môže pribrzdiť rast ekonomiky USA.

 

Menový výbor Fedu (FOMC) uviedol, že analyzuje dôsledky globálnych trendov na trh práce a infláciu. Rétorika vyhlásenia FOMC zmenšila šance, že Fed zvýši úrokové sadzby na svojom najbližšom zasadnutí v marci.

Výbor z vyhlásenia vypustil, že riziká ohrozujúce ekonomické vyhliadky sú vyvážené. Namiesto toho uviedol, že uvažuje nad tým, ako môže globálna ekonomika a finančné trhy ovplyvniť tieto vyhliadky.

 

Fed v decembri prvýkrát od finančnej krízy zvýšil svoj kľúčový úrok, ktorý sa dostal do pásma 0,25 % až 0,50 %, a ukončil tým politiku nulových úrokových sadzieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies