Úrokové sadzby v USA vzrastú ešte tento rok, vyhlásila šéfka Fedu

NETKY.SK • 25 September 2015, 10:37 • 2 min
Úrokové sadzby v USA vzrastú ešte tento rok, vyhlásila šéfka Fedu

AMHERST - Americká centrálna banka (Fed) by podľa slov jej šéfky Janet Yellenovej mala začať zvyšovať úrokové sadzby ešte tento rok. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Yellenová s tým počíta rovnako ako jej kolegovia z menového výboru Fedu (FOMC), uviedla vo štvrtok (24. 9.) šéfka Fedu vo svojej prednáške na Massachusettskej univerzite v Amherste. Predpokladom zvýšenia úrokov však je, že inflácia zostane stabilná a že ekonomika bude dostatočne silná na to, aby podporila zamestnanosť.

 

Všeobecné vyhliadky ekonomiky USA sú podľa Yellenovej "solídne". Dodala, že nedávny vývoj v globálnej ekonomike a na finančných trhoch by nemali mať rozhodujúci vplyv na politiku americkej centrálnej banky. Fed minulý týždeň ponechal úrokové sadzby nezmenené a počkal s ich zvyšovaním. Ako argument uviedol turbulencie na trhoch a ochladenie viacerých rozvíjajúcich sa ekonomík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona