Úrokové sadzby na úvery by mali podľa trhových ukazovateľov stúpnuť

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 07:09 • 2 min
Úrokové sadzby na úvery by mali podľa trhových ukazovateľov stúpnuť

rokové sadzby na úvery by mali podľa trhových ukazovateľov stúpnuť - Radíme Úverové úrokové sadzby sú v súčasnosti nižšie, ako by mali byť podľa základných ukazovateľov na trhoch. Ako vysvetľuje Marek Ličák z Národnej banky Slovenska (NBS), sadzby mali za

slovakia

left justify in out

img

Úverové úrokové sadzby sú v súčasnosti nižšie, ako by mali byť podľa základných ukazovateľov na trhoch. Ako vysvetľuje Marek Ličák z Národnej banky Slovenska (NBS), sadzby mali začať stúpať už pred niekoľkými mesiacmi.
      "Mali začať rásť už výraznejšie od začiatku minulého roka, ale vidíme, že konkurenčný boj znižuje sadzby približne o 0,5 percentuálneho bodu," podotkol. Dodal, že budúcnosť vývoja na slovenskom bankovom trhu bude záležať od toho, či prevládne konkurencia alebo trhové ukazovatele.
      Rast sadzieb vyčíslila centrálna banka podľa vlastných modelov. "Dokážeme odhadnúť, ako by mali vyzerať úrokové sadzby na základe určitých fundamentov - vývoj trhu štátnych dlhopisov, medzibankové sadzby, kreditné riziko. Na základe tohto modelu mali sadzby začať rásť," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies