Úrody jesenných plodín budú poznačené dlhodobým suchom

NETKY.SK • 24 September 2015, 10:26 • 2 min
Úrody jesenných plodín budú poznačené dlhodobým suchom

BRATISLAVA - Jesenné poľnohospodárske práce pokračovali v regiónoch SR aj počas uplynulých týždňov. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

slovakia

left justify in out

"Počasie na zber je priaznivé, úrody však budú pravdepodobne ovplyvnené dlhodobým suchom. Sucho v niektorých regiónoch ovplyvňuje aj vzchádzanie ozimnej repky a prípravu pôdy pod ozimné obilniny," priblížila.

 

Jesenné práce v južných regiónoch Slovenska sú podľa jej informácií "v plnom prúde". "Pokračuje alebo sa miestami len začína zber kukurice na siláž, kukurice na zrno, aj slnečnice. Silážuje sa kukurica, senážuje lucerna a seje sa ozimná pšenica a ozimný jačmeň. Kvôli suchu sa silážuje aj časť kukurice na zrno," spresnila. Osev ozimnej repky bol na Slovensku podľa hovorkyne SPPK už zväčša ukončený. "Sever Slovenska zberá zemiaky," dodala.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona