Urnu s popolom Václava Havla uložili do rodinnej hrobky

NETKY.SK • 6 Január 2012, 09:38 • 2 min
Urnu s popolom Václava Havla uložili do rodinnej hrobky

Urnu s popolom Václava Havla uložili do rodinnej hrobky

slovakia

left justify in out

img

Urnu z popolom bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla uložili dnes do rodinnej hroby na pražskom Vinohradskom cintoríne. Na obrade sa okrem vdovy Dagmar Havlovej a ďalších príbuzných zúčastnili aj priatelia Havla a rodiny, informoval spravodajský server mediafax.cz.
Pred uložením urny do hrobu krátko pred poludním pokropil hrobku po príhovore kňaz svätenou vodou. Po obrade sa Dagmar rozlúčila podaním ruky s niekoľkými prítomnými a nasadla do auta, v ktorom na ňu na zadnom sedadle čakal pes.
Prípravy na uloženie urny do hrobu sa začali už pred niekoľkými dňami, rodina však presný termín obradu uchovávala v tajnosti do poslednej chvíle. Dnes ráno hrobku skontrolovali a očistili pracovníci cintorína, ešte v utorok kamenár začal doplňovať nápis na hrobke, ktorý v noci pozlátil. Jednoduchý nápis - meno, dátum narodenia a úmrtia Havla - umiestnili nad menom jeho zosnulej prvej manželky Olgy.
Urnu uložili do rodinnej hrobky na Vinohradskom cintoríne v arkádach pri kaplnke sv. Václava. V hrobke odpočíva od roku 1996 Olga Havlová a tiež Havlovi rodičia Václav a Božena, ktorí zomreli v 70. rokoch minulého storočia.
Václav Havel zomrel v nedeľu 18. decembra vo veku 75 rokov. V posledných rokoch ho sužovali vážne zdravotné problémy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies