Urijah Faber oznámil, že po UFC on FOX 22 ukončí svoju kariéru

NETKY.SK • 31 Október 2016, 21:35 • 2 min
Urijah Faber oznámil, že po UFC on FOX 22 ukončí svoju kariéru

LAS VEGAS - Počas minulotýždňového rozhovoru pre MMAHour hovoril Uriah Faber o ukončení svojej profesionálnej MMA kariéry. Vyspovedal ho Ariel Helwani, Faber mu povedal, že jeho zápas na UFC on Fox 22 bude jeho posledným!

slovakia

left justify in out

"Už dosť dlho sa pohrávam s touto myšlienkou. Situácia je taká, že som šťastný chlapík. Ako som hovoril, moje zdravie je v poriadku, a mám rád to čo robím. Čo sa týka ozajstnej vášne pre šport, ani s ňou nie je problém, ale už necítim tie pocity ako predtým. Pamätám si na vyjadrenie môjho najobľúbenejšieho boxera Roya Jonesa Jr.. Hovoril o tom, že takto cítil vtedy keď už hrával basketbal v deň svojich zápasov.

 

Trvalo dlho kým som sa dostal až sem, teraz keď už mám aj dostatok vedomostí, a som na úrovni keď zápasím a cítim sa pri tom dobre. Ale ani v mojom poslednom a ani predposlednom zápase som sa už nevedel psychicky správne naladiť do zápasov. A toto je pre mňa dosť nezvyčajné. Ešte stále milujem to čo robím a preto to aj robím. Ale cítim, že tomu už niečo chýba a keď to už nerobíš s takým zapálením tak to už nie je ono. Budem ešte trénovať a to veľmi tvrdo, ale cítim, že teraz nastal čas.

 

Veľmi očakávam tento zápas v Sacramente. Mám tam svojich ľudí. Poskladal som si tam svoj tím Alpha Malet, je to vlastne moja druhá rodina. Vyrastal som tu v najlepších štvrtiach a chodil sem aj na výšku. Bude to špičková akcia.

 

Vo vnútri som na tento moment už čakal, bude to môj posledný zápas. Cítim, že to bude na správnom mieste v Sacramente v novej hale. Cítim, že toto je správny čas a aj miesto. Čakal som aby sa dostavala nová hala, čakal som na zápas s Dominikom Cruzom a cítim, že toto bude obrovský galavečer a neviem sa ho dočkať. Hlavne preto aby som mohol zápasiť pred týmito ľuďmi ktorých mám rád."

 

Urijah Faber ukončuje kariéru po 14 rokoch. Patrí k najobľúbenejším zápasníkom v tomto športe. Zápasil hlavne nižšie váhy, jeho skóre je 33 výhier a 10 prehier. Jeho posledný zápas uvidíme v Sacramento Golden 1 center, 7. decembra na UFC on Fox 22. Zápasiť bude proti Bradovi Pickettovi ktorý je zápasník podobného kalibru ako je Faber jeho skóre je 25 výhier a 12 prehier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies