Uriah Heep sa stali krstnými rodičmi medveďov plzenskej ZOO

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 20:34 • 2 min
Uriah Heep sa stali krstnými rodičmi medveďov plzenskej ZOO

Uriah Heep sa stali krstnými rodičmi medveďov plzenskej ZOO - Zaujímavosti Členovia britskej hardrockovej kapely Uriah Heep sa stali krstnými rodičmi dvoch medveďov z plzenskej ZOO. Zvieratá si skupina, ktorá účinkuje na festivale Metalfest, vybrala sama.

slovakia

left justify in out

img

Členovia britskej hardrockovej kapely Uriah Heep sa stali krstnými rodičmi dvoch medveďov z plzenskej ZOO. Zvieratá si skupina, ktorá účinkuje na festivale Metalfest, vybrala sama. "Keď sme zistili, že kapela vystúpi na plzenskom Metalfeste, oslovili sme ich, či by sa nechceli stať krstnými rodičmi niektorého zo zvierat v ZOO. Som veľmi rád, že si vybrali našich dvoch deväťročných medveďov Honzíka a Elišku. Uriah Heep sú legenda, kapela mojej mladosti," povedal riaditeľ plzenskej zoologickej záhrady Jiří Trávníček. Rockeri si krstiny užívali a oslávencov nakŕmili hrsťami piškót. "Mám medvedíkov doma, som na nich zvyknutý," uviedol klávesista kapely Phil Lanzon. Jeho kolega spevák Bernie Shaw však vysvetlil, že na mysli mal plyšových medvedíkov. "Krstinami medveďov sme nadviazali na minulý rok, keď si Metalfest a skupina Accept vzali pod patronát žirafy," prezradil hovorca ZOO Martin Vobruba.

Dejiny skupiny Uriah Heep sa začali písať v novembri 1969, keď sa pôvodná kapela Spice rozrástla o klávesistu Kena Henslyho. Názov jej vybral producent Gerry Bron podľa zápornej postavy z knihy Charlesa Dickensa David Copperfield. V rokoch 1969 a 2007 sa zloženie Uriah Heep niekoľkokrát zmenilo. V súčasnosti ju tvoria Mick Box (gitara, spev), Bernie Shaw (spev), Trevor Bolder (basa, spev), Phil Lanzon (klávesy, spev), Russell Gilbrook (bicie, spev).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies