Úraz poľského turistu vo Vysokých Tatrách si vyžiadal súčinnosť vrtuľníka

NETKY.SK • 17 August 2016, 08:19 • 2 min
Úraz poľského turistu vo Vysokých Tatrách si vyžiadal súčinnosť vrtuľníka

VYSOKÉ TATRY – Horská záchranná služba (HZS) pomáhala v utorok (16.8.) vo večerných hodinách turistovi poľskej národnosti.

slovakia

left justify in out

Na turistickom chodníku pri Sivých plesách vo Vysokých Tatrách si pádom poranil dolnú končatinu a nedokázal samostatne pokračovať. O súčinnosť boli požiadaní aj leteckí záchranári, avšak podmienky na letecký zásah neboli priaznivé. TASR o tom informovalo Operačné stredisko HZS.

 

"Záchranári po príchode na miesto nehody poskytli 30-ročnému mužovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a začali s transportom. Medzitým sa zlepšili podmienky na nasadenie leteckej techniky, preto bola posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby spoločnosti Air-Transport Europe z Popradu požiadaná o súčinnosť," uviedli horskí záchranári.

 

V lokalite Zbojníckej kopy turistu po medzipristátí vrtuľníka naložili na palubu a transportovali do popradskej nemocnice.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies