Ural má záujem o priame letecké spojenie s Bratislavou

NETKY.SK • 30 December 2015, 13:49 • 2 min
Ural má záujem o priame letecké spojenie s Bratislavou

BRATISLAVA – Ruský Ural má záujem o priame letecké spojenie s Bratislavou. Lietať by sa mohlo z Jekaterinburgu.

slovakia

left justify in out

Ako povedal pre agentúru SITA slovenský honorárny konzul v Jekaterinburgu Alexander Petrov, Bratislava má veľmi výhodnú geografickú polohu. Donedávna mal Jekaterinburg priame letecké spojenie s Viedňou, Budapešťou i Franfurktom. Letecké spoločnosti však s prevádzkou týchto priamych letov skončili. „Bratislava je blízko Viedne. Niekto môže z Bratislavy ísť do Rakúska, niekto do Maďarska, niekto do južných Čiech do Brna. Tiež do Poľska. Bratislava má výbornú geografickú polohu. Podľa mňa tento let bude ekonomicky výhodný,“ povedal Petrov. Z ruskej strany podľa Petrova problém nebude. „V Jekaterinburgu sú na letisku všetky potrebné služby, je tu moderné letisko,“ povedal s tým, že nie všetci chcú letieť do Európy cez Moskvu. Mnohí využívajú na tranzit Helsinky.


Podľa Petrova navyše ľudia už Slovensko poznajú. Kedysi si Slovensko mýlili zo Slovinskom. Nevedeli, že hlavným mestom je Bratislava. „Dnes už sa ľudia pýtajú, kde môžu na Slovensku oddychovať, čo sa u vás lieči, pretože mnohí sa chodili liečiť do Čiech,“ uviedol s tým, že Slovensko je pre ľudí z Uralu zaujímavá krajina na oddych. „V Karlových Varoch sú ceny ako v Moskve. Také ceny nie sú nikde v Európe. Vysoké Tatry sú nádherné. Je veľká chyba, že tam nie sú Rusi,“ konštatoval slovenský konzul.


Ľudia z Uralu chcú podľa Petrova spoznávať svet. „U nás je ťažká klíma. Slnko bolo v lete jeden týždeň. Urali chcú chodiť na miesta, kde si môžu oddýchnuť, liečiť sa. U vás je dobrá klíma. Kto má rád zimu, u vás sa dá stráviť pekná zimná dovolenka. Kto chce vidieť iné krajiny, môže letieť cez Slovensko,“ uviedol.


Na druhej strane Ural môže podľa Petrova priťahovať aj slovenských turistov, pretože má čo ponúknuť. „Máme tu mnohé zaujímavosti. Pekné je bývalé hlavné mesto Uralu. Máme tu šikmú vežu ako v Pise. Je tu veľký kláštor, kde bol zavraždený posledný ruský cár s celou rodinou. Ale je tu aj prvý metalurgický závod či múzeum vojenskej techniky,“ povedal s tým, že v regióne je aj zlatá baňa, do ktorej sa dá ísť pozrieť. Bola to prvá baňa na zlato v bývalom Sovietskom zväze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies