Úrady zvýšili stupeň varovania v súvislosti s indonézskou sopkou Bromo

NETKY.SK • 26 September 2016, 21:01 • 2 min
Úrady zvýšili stupeň varovania v súvislosti s indonézskou sopkou Bromo

JAKARTA - Indonézske úrady dnes v súvislosti so sopkou Bromo zvýšili varovanie na druhý najvyšší stupeň po tom, ako sopka začala vykazovať príznaky zvýšenej aktivity. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Od začiatku septembra spôsobila sopka nachádzajúca sa v provincii Východná Jáva niekoľko menších otrasov pôdy a z jej krátera sa valí hustý dym, uviedol hovorca indonézskej Národnej agentúry pre krízový manažment Sutopo Nugroho. Úrady zároveň varovali turistov, aby na sopku nepodnikali výlety.

 

Hora Bromo vysoká 2329 metrov je častým cieľom turistov, ale aj miestnych obyvateľov. Ide o jednu z najväčších turistických atrakcií ostrova Jáva.

 

Indonézia má najvyššiu hustotu sopiek na svete - na 5000 kilometrov dlhom súostroví sa ich nachádza okolo 500. Takmer 130 je aktívnych, 68 je vedených ako nebezpečné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona