Úrady zadržali na letisku v Thajsku ilegálnu zásielku slonoviny

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 11:12 • 2 min
Úrady zadržali na letisku v Thajsku ilegálnu zásielku slonoviny

BANGKOK - Thajskí colníci dnes oznámili, že skonfiškovali 250 kilogramov slonoviny - alebo približne 130 klov a ich častí - ukrytých v debnách dopravených z Afriky do Ázie.

slovakia

left justify in out

Táto zásielka smerovala z Konga do Laosu a prešla medzitým cez niekoľko krajín, uviedol námestník generálneho riaditeľa thajskej colnej správy. Dodal, že thajské úrady dostali tip od informátora a zásielku začali sledovať, keď opustila letisko v etiópskom hlavnom meste Addis Abeba.


Pracovníci na letisku Suvarnabhumi v thajskej metropole Bangkok v piatok 3. júla zadržali dodávku tovaru, ktorý sa nachádzal v dvoch drevených debnách označených ako "mramorové predmety". V týchto debnách boli uložené štyri kufre plné slonoviny, spresnil informácie námestník generálneho riaditeľa colnej správy na tlačovej konferencii.
Slonovina má odhadovanú hodnotu desať miliónov thajských bahtov (295.000 dolárov), dodal podľa agentúry AP námestník.


Ide už o 11. zásielku slonoviny zadržanú tento rok thajskou colnou správou. Thajsko je hlavným tranzitným strediskom pašovaných klov, z ktorých potom často vyrezávajú suveníry určené turistom a ozdoby.


Pytliaci už zabili v posledných rokoch kvôli klom desaťtisíce slonov afrických, aby vyhoveli dopytu po slonovine v Ázii.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies