Úrady zadržali hrnčeky s vyobrazením Hitlera: Predávajú ich na bulharských plážach!

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Úrady zadržali hrnčeky s vyobrazením Hitlera: Predávajú ich na bulharských plážach!

BERLÍN - Nemecké letiskové colné úrady pátrajú po veľkom množstve kávových hrnčekov s vyobrazením nacistického vodcu Adolfa Hitlera a hákových krížov. Niekoľko z nich sa v uplynulých dňoch našlo na letiskách v spolkovej republike Severné Porýnie-Vestfálsko, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hrnčeky sa predávali na plážach čiernomorského pobrežia v Bulharsku. Rekreanti, ktorí si ich zakúpili, tým porušili nemecké zákony zakazujúce verejné zobrazovanie všetkých symbolov tretej ríše, uviedol hovorca colného úradu Michael Walk. Voči osobám, ktoré úrady prichytili s týmto tovarom v Nemecku, sa už začalo trestné konanie.
      

Zadržaným osobám hrozí obvinenie z podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. V Nemecku, ako aj Rakúsku a Česku je zákonom zakázaný aj nacistický pozdrav zodvihnutou pravicou sprevádzaný zvolaním "Sieg heil" alebo "Heil Hitler". V Nemecku za to hrozí až trojročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies