Úrady začnú s exhumáciou zrejme najväčšieho masového hrobu

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 07:11 • 2 min
Úrady začnú s exhumáciou zrejme najväčšieho masového hrobu

BOGOTA - Kolumbijské úrady začnú čoskoro s exhumáciou masového hrobu, ktorý môže byť najväčším v dejinách tejto juhoamerickej krajiny. Masový hrob sa nachádza v meste Medellin a predpokladá sa, že sú v ňom obete dlhoročných bojov medzi členmi pravicových polovojenských skupín, ľavicových partizánov a pašerákov drog, informovala v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Práce sa začnú 27. júla a pravdepodobne budú trvať niekoľko mesiacov. Podľa prokuratúry by sa z hrobu mohlo vyzdvihnúť viac než 100 tiel. Úrady dostali informácie o tomto masovom pohrebisku od bývalých bojovníkov polovojenských jednotiek.

 

Po päť rokov trvajúcej občianskej vojne zostalo v Kolumbii množstvo neoznačených hrobov. V uplynulých rokoch tamojšie úrady exhumovali tisíce tiel. Na identifikáciu nezvestných sa využíva metóda porovnávania vzoriek DNA.

Kolumbijská vláda už dva a pol roka vyjednáva v kubánskej Havane s partizánskou skupinou Revolučné ozbrojené sily Kolumbie (FARC) ohľadom ukončenia konfliktu v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies